Τετάρτη 5 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Αν μπορούν ας κάνουν κι αλλιώς...

«800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως ο τζίρος για τα φροντιστήρια. Το 63% των γονέων εκφράζει δυσαρέσκεια απέναντι στο σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα, υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος του σχολείου είναι δευτερεύουσας σημασίας ενώ του φροντιστηρίου είναι κυρίαρχος (...) για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα οι γονείς δε διστάζουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη: Εχει διαπιστωθεί ότι μόνο για τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα που παρακολουθούν οι μαθητές για να επιτύχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι ελληνικές οικογένειες δαπανούν περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ ετησίως» (μέτρηση για λογαριασμό των Φροντιστηριάδων / ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Εκτός προεκλογικής συζήτησης...

«O τέταρτος μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος στον κόσμο δημιουργήθηκε μετά την απόφαση συγχώνευσης των δύο μεγάλων γαλλικών εταιρειών του κλάδου, της Suez και της Gaz de France (CdF). Η Souez έχει παρουσία και στην Ελλάδα καθώς κατέχει το 5% των μετοχών της ΕΔΥΑΘ (Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης) ενώ είχε ζητήσει και επισήμως να αγοράσει επιπλέον ποσοστό 20% από τις μετοχές που έχει στην κατοχή του το ελληνικό Δημόσιο» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

...εντός προεκλογικής διεκδίκησης

«Ο κ. Χρονόπουλος συμπληρώνει ότι αυτή η δυσάρεστη συγκυρία πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για την κατασκευή μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στη Ζαχάρω. "Ζητούμε από την ΚΕΔ να μας παραχωρήσει τα δημόσια κτήματα τα οποία έχουν έκταση 2.700 στρέμματα» (ο δήμαρχος Ζαχάρως στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ