Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΓΔΜ
Δε διαφαίνεται αναβάθμιση των διαπραγματεύσεων

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία προαναγγελία ότι ετοιμάζεται αναβάθμιση του επιπέδου των διαπραγματευτών για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Δεν έχουμε ενημερωθεί για οποιεσδήποτε αλλαγές στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την ονομασία. Ωστόσο, εμείς ως κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι για απευθείας συναντήσεις με τους Ελληνες φίλους μας, προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα», δήλωσε ο Α. Μιλόσοσκι στην εφημερίδα των Σκοπίων «Ντνέβνικ».

Η εφημερίδα σχολιάζει ότι «στο πνεύμα αυτό ήταν και η προσωπική πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Μιλόσοσκι στην ομόλογό του κ. Μπακογιάννη να επισκεφθεί τη Μακεδονία, αλλά απάντηση δεν έφθασε ποτέ».

Εξάλλου, η πρέσβης των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ, Τζίλιαν Μιλοβάνοβιτς, σε συνέντευξή της στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Κανάλι 5», αναφερόμενη στο ενδεχόμενο της άσκησης βέτο από την Ελλάδα στη Νατοϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ, εφόσον δε λυθεί το ζήτημα της ονομασίας, είπε ότι η Ελλάδα, με την υπογραφή της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, συναίνεσε στην ένταξη της ΠΓΔΜ στους διεθνείς οργανισμούς υπό την προσωρινή ονομασία ΠΓΔΜ. Ωστόσο, υπογράμμισε πως οι συνομιλίες για την επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας στον ΟΗΕ πρέπει να εντατικοποιηθούν και οι δύο πλευρές να επιδείξουν, εν αντιθέσει με το προηγούμενο διάστημα, εποικοδομητική στάση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ