Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αμεση στήριξη της ΕΛΒΟ

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Θεσσαλονίκης, θέτουν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου.

«Οι εξελίξεις και η κατάσταση στην ΕΛΒΟ Θεσσαλονίκης, τονίζεται στην Ερώτηση, βρίσκονται σε οριακό σημείο. Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι, γιατί η παραγωγική δραστηριότητα εξαντλείται χωρίς να έχουν δοθεί νέα παραγωγικά προγράμματα για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και δεν υπάρχουν παραγγελίες πολιτικών προϊόντων.

Γίνεται προσπάθεια απαξίωσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων που μαζί με τις άλλες βιομηχανίες μπορούν να αποτελέσουν τον ενιαίο φορέα εθνικής αμυντικής βιομηχανίας για την υποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων και την απεξάρτησή τους από τους ευρωΝΑΤΟικούς οργανισμούς και τις πολυεθνικές εταιρείες της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Ο επιχειρηματικός όμιλος που έχει το μάνατζμεντ της εταιρείας επαναφέρει και πάλι, ως πρόταση, δήθεν εξυγίανσης και διεξόδου για να μη μειωθούν τα κέρδη, τη μείωση του προσωπικού.

Ο αριθμός, όμως, των εργαζομένων τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί κατά 300 περίπου άτομα.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, της ΝΔ δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ που παρέδωσε το 43% και τη διεύθυνση στον όμιλο Μυτιληναίου. Οι ευθύνες της είναι μεγάλες, όπως και εκείνες του ΠΑΣΟΚ, για τη σημερινή κατάσταση της ΕΛΒΟ, γι' αυτό ας σταματήσουν την πολιτική υποκρισία και οι δύο».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό «αν θα επανέλθει η ΕΛΒΟ καθ' ολοκληρία κάτω από το δημόσιο έλεγχο, και αν θα δοθούν άμεσα προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να αυξηθεί η παραγωγική δραστηριότητά της και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ