Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παίρνουν την κατάσταση ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ οι πυρόπληκτοι της Πελοποννήσου

Συγκροτήθηκαν Επιτροπές Αγώνα σε Ηλεία και Μεσσηνία. Στόχος η δημιουργία επιτροπών μέσα από λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε χωριό. Αντίστοιχες μορφές αγώνα υιοθετούν στην Αχαΐα, στην Αρκαδία και τη Λακωνία

  • Με Επιτροπές Αγώνα απαντούν οι πυρόπληκτοι της Ηλείας και της Μεσσηνίας. Συντονίζουν τον αγώνα τους και διεκδικούν πλήρη αποκατάσταση από τις καταστροφές. Στα ίδια αγωνιστικά βήματα οι πυρόπληκτοι της Αχαΐας, της Αρκαδίας και της Λακωνίας, που το επόμενο διάστημα προχωρούν σε συσκέψεις με τη συμμετοχή πλήθους μαζικών φορέων.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η λαϊκή πρωτοβουλία σε μια σειρά χωριά της Ηλείας μέσα από λαϊκές συνελεύσεις, με στόχο τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα σε κάθε χωριό που θα καταγράψει τις πραγματικές ζημιές, θα διαχειρίζεται μέσα από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της την όποια βοήθεια ώστε να παραμεριστούν οι σύγχρονοι «μαυραγορίτες», θα οργανώνει τον αγώνα.
  • Στην απόφαση - ψήφισμα της Επιτροπής Αγώνα Ηλείας βρίσκεται ο άξονας των αιτημάτων με βάση τον οποίο θα κινηθούν οι πυρόπληκτοι για να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν ώστε να μην περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που επιδιώκει το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών και την αλλαγή του παραγωγικού προτύπου - με δόλωμα τον αγροτουρισμό - υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ