Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2»
Σε «διάλογο» η νέα αντιδραστική μεταρρύθμιση

Το έδαφος για την αντιδραστική μεταρρύθμιση στο κράτος, μέσω του «Καποδίστρια 2», προετοιμάζει εντατικά η κυβέρνηση, αρχίζοντας να «διαρρέει» διάφορα σχέδια για να προκαλέσει το «διάλογο» με προαποφασισμένη όμως κατάληξη.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκεντρώσει την προσοχή στη νέα διοικητική διαίρεση της χώρας με λιγότερες και πιο ευέλικτες μονάδες χάριν της αποτελεσματικότητας του κρατικού μηχανισμού, ωστόσο αποκρύπτει την ουσία της. Οτι, δηλαδή, οι νέες μεγάλες διοικητικές μονάδες θα αποτελέσουν τα ισχυρά εργαλεία για να διευκολυνθεί η «εισβολή» των επιχειρηματικών ομίλων στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, κ.ά., εξέλιξη που θα συμβάλει στην παραπέρα εμπορευματοποίησή τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχτηκε χτες, έμμεσα πλην σαφώς, ότι οι πληροφορίες για τον «Καποδίστρια 2» που είδαν το φως της δημοσιότητας σε κυριακάτικη φιλοκυβερνητική εφημερίδα, αποτελούν στην πραγματικότητα την πρόταση της κυβέρνησης. Σε σχετική ερώτηση του «Ρ», αν δηλαδή αποτελεί πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του διοικητικού χάρτη της χώρας η συγχώνευση των νομών σε 16 από 52, των δήμων σε 400 από 1.034 και των περιφερειών σε 6 από 13, ο Θ. Ρουσόπουλος είπε ότι όπως τον ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός Πρ. Παυλόπουλος «γίνονται συζητήσεις, τις γνωρίζετε άλλωστε. Δεν έχει ακόμη υπάρξει κάποια απόφαση. Υπάρχουν διάφορες σκέψεις, οι οποίες κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους φορείς, μετέχουν σε αυτό νομίζω η ΚΕΔΚΕ, η ΕΝΑΕ κ.τ.λ». Στην ευθεία ερώτηση αν είναι πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών αυτή που είδε το φως της δημοσιότητας (στην κυριακάτικη «Καθημερινή»), ο εκπρόσωπος δεν το διέψευσε: «Δε γνωρίζω κάτι τέτοιο» απάντησε και συμπλήρωσε: «Δε νομίζω ότι είναι πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών. Η απάντηση την οποία έχω από το υπουργείο Εσωτερικών είναι αυτή που σας είπα ότι δεν υπάρχει κανενός είδους απόφαση. Ακούγονται διάφορες σκέψεις».

Η πραγματικότητα είναι ότι ο «Καποδίστριας 2» είναι βασική προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής το επόμενο διάστημα. Ακριβώς γι' αυτό θα απασχολήσει τη σημερινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής όπου θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ