Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ» ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Ξηλώνονται με πάλη

Προχτές επιβεβαιώθηκε και από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ότι η ΕΛ.ΑΣ. καταγράφει με τους καμεροχαφιέδες που έχει στήσει στους δρόμους, αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία. Χρόνια τώρα η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», όπως και εργατικά συνδικάτα, το καταγγέλλουν με στοιχεία, ζητώντας το ξήλωμα του διαβόητου συστήματος «C4I». Ούτε είναι ξεκομμένο, ως γεγονός, από ένα συνολικότερο πλέγμα κατασταλτικών μέτρων που παίρνουν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού στο ευρωενωσιακό πλαίσιο όπου λειτουργούν.

Παράδειγμα, τέλη 2006 ανακοινώθηκαν νέοι περιορισμοί στις διαδηλώσεις. Πορείες με λιγότερα από 500 άτομα, «στριμώχνονται» σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, οριοθετημένη με κώνους, συνοδευόμενες από περιπολικά στην αρχή και το τέλος τους. Απαγορεύονται οι στάσεις και διακοπές για ομιλίες. Ζητείται από τους διοργανωτές να λαμβάνουν μέτρα περιφρούρησης «για την αποτροπή παρείσφρησης στην πορεία ξένων προς αυτήν στοιχείων (άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου)». Ενώ αν επιχειρηθεί αποκλεισμός οδών, οι διοργανωτές απειλούνται με νομικές ευθύνες και αστικές αποζημιώσεις.

Τέλη Μάη φέτος, με αφορμή τη διεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα, αποφασίστηκε η ΕΛ.ΑΣ. να μπορεί στο εξής να χρησιμοποιεί τις λεγόμενες «χρωμόσφαιρες». Να «μαρκάρει» με ειδικά όπλα όσους κρίνει κατά το δοκούν ότι συμμετάσχουν σε «επεισόδια», στημένα από κάθε είδους προβοκάτορες.

Τέλη Ιούνη, με ΠΔ, «αναβαθμίστηκε» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και «επεκτάθηκε» η δράση της. Ενα κομμάτι της βαφτίστηκε «Τμήμα Αντιμετώπισης λοιπών εγκλημάτων βίας». Αρμοδιότητά του «η συλλογή, αναζήτηση, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών με σκοπό την πρόληψη και καταστολή ενεργειών ατόμων ή ομάδων που στρέφονται με τη χρήση βίας και εξτρεμιστικών εγκληματικών ενεργειών κατά της ασφάλειας του κράτους... ως και κατά προσώπων ή πραγμάτων». Αρμοδιότητα έχει και «τη μελέτη των μέσων και των μεθόδων της παράνομης δράσης των ανωτέρω ατόμων ή ομάδων και των τυχόν οργανώσεών τους και το σχεδιασμό μέτρων για την αντιμετώπισή τους». Ισως με αυτό το υπόβαθρο τις μέρες που καιγόταν η Πελοπόννησος, έστειλαν εκεί τα τζιπ της Αντιτρομοκρατικής, ουσιαστικά να τρομοκρατούν με την παρουσία τους, τους άμοιρους πυροπαθείς, ενώ τρομολάγνοι κυβερνητικοί προπαγάνδιζαν περί «ασύμμετρης απειλής».

Επιπλέον, αρχές Οκτώβρη δημοσιοποιήθηκε σχέδιο ΠΔ, με το οποίο τα ΜΑΤ εφοδιάζονται και με μεταλλικά φράγματα που θα χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των συλλαλητηρίων. Αλλο ένα όπλο δηλαδή πέρα από τα φράγματα που ήδη κάνουν οι «κλούβες».

Ολα τα παραπάνω, ουσιαστικά, ενεργοποιούν πτυχές του «ευρωτρομονόμου», που χαρακτηρίζει πράξη τρομοκρατική κάθε μορφή πάλης ενάντια στην πλουτοκρατία, όπως οι καταλήψεις κτιρίων, δρόμων κ.λπ. Υλοποιούν αποφάσεις της ΕΕ για καταπολέμηση της «ριζοσπαστικοποίησης» και των «ακραίων πεποιθήσεων». Δηλαδή, για καταπολέμηση της πάλης των λαών ενάντια στις ευρωενωσιακές επιλογές. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει γνώση επ' αυτών των ζητημάτων. Και το σημαντικότερο, έχει τη δύναμη να τα αντιμετωπίσει. Να κλιμακώσει την πάλη του για ανατροπή όλων των «αντιτρομοκρατικών» διατάξεων και της αντιλαϊκής πολιτικής που προστατεύουν.


Θ. ΜΠ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενταση της «αντι-τρομοκρατικής» δράσης στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ(2015-02-10 00:00:00.0)
Αντιπαραθέσεις και σενάρια(2007-01-16 00:00:00.0)
Αμεσες λύσεις στα προβλήματα(2005-01-28 00:00:00.0)
Ενισχύεται η Ειδική Αντιτρομοκρατική Ομάδα(2004-10-13 00:00:00.0)
Για ωμή παρέμβαση της πολιτείας μιλά η υπεράσπιση(2004-07-22 00:00:00.0)
«Αντιτρομοκρατική συναίνεση»(2002-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ