Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα για την απόκρουση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών

Ανακοίνωση της Γραμματείας της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ σε πρόσφατη συνεδρίασή της εκτίμησε, μεταξύ άλλων, και τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια που έχουν σχέση με τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις και ανταγωνισμούς, τη διεύρυνση του NATO με την ένταξη της ΠΓΔΜ, της Αλβανίας και της Κροατίας, το νέο δίκτυο στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στις γειτονικές χώρες, το σχεδιασμό από τους ιμπεριαλιστές για την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου, την ανακίνηση της «ονοματολογίας» της ΠΓΔΜ, καθώς και την εγκατάσταση της λεγόμενης αντιπυραυλικής ασπίδας των ΗΠΑ.

Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της, η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ εκτίμησε ότι «όλα τα παραπάνω, ιδιαίτερα η ενδεχόμενη "ανεξαρτητοποίηση" του Κοσσυφοπεδίου, μπορούν να ανοίξουν τους ασκούς του πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής».

Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ επισημαίνει: «Είναι ανάγκη το ελληνικό φιλειρηνικό-αντιιμπεριαλιστικό αντιπολεμικό κίνημα καθώς και τα φιλειρηνικά κινήματα των βαλκανικών χωρών να βρίσκονται σε διαρκή αγωνιστική ετοιμότητα, για να αποτρέψουν και να αποκρούσουν τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών».

Με βάση τα παραπάνω και στα πλαίσια της υλοποίησης των αποφάσεων του 15ουΣυνεδρίου της ΕΕΔΥΕ, η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ «καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα να πραγματοποιήσουν περιφερειακές συσκέψεις και να θέσουν τις προτεραιότητες στο πρόγραμμα δράσης τους για το αμέσως επόμενο διάστημα. Επίσης, όλες οι Επιτροπές Ειρήνης της χώρας θα πρέπει να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν το πρόγραμμα δράσης τους σε συντονισμό με τη Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ.

Πρώτιστο καθήκον όλων η ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις ολέθριες συνέπειες από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ