Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ ΣΤΗ ΣΟΥΔΑ
«Ηταν και παραμένουν ανεπιθύμητοι!»

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας Χανίων για τη ΝΑΤΟική αρμάδα που έφτασε στη Σούδα και την ...υποδέχτηκε ο νομάρχης Χανίων

Αμερικανικά πολεμικά σκάφη στη Σούδα κατά τον πόλεμο στο Ιράκ, το 2003

US Navy

Αμερικανικά πολεμικά σκάφη στη Σούδα κατά τον πόλεμο στο Ιράκ, το 2003
Για τρίτη μέρα, παραμένουν δεμένα στο λιμάνι της Σούδας, τα πλοία της ΝΑΤΟικής αρμάδας που κατέπλευσε τη Δευτέρα 8 του Οκτώβρη το πρωί στα Χανιά, για να παραμείνουν πέντε μέρες για λόγους αναψυχής του πληρώματος και για λόγους συντήρησης και ανεφοδιασμού.

Η παρουσία των ΝΑΤΟικών πλοίων, που αποτελούν τη μια από τις τέσσερις μόνιμες ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία των Χανιωτών, οι οποίοι με κάθε τρόπο έχουν εκφράσει και συνεχίζουν και σήμερα να εκφράζουν, την αντίθεσή τους τόσο στην παρουσία ΑμερικανοΝΑΤΟικών στον τόπο τους και το νησί, όσο και των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων. Μάλιστα, η συνάντηση του διοικητή της ΝΑΤΟικής αρμάδας με τον νομάρχη Χανίων, Γρηγόρη Αρχοντάκη, που είναι ενταγμένη στα σχέδια προσπάθειας παρουσίασης των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ως «φίλων» των Χανιωτών και του κρητικού λαού συνολικά, προκαλεί έντονες αντιδράσεις. Πολύ περισσότερο που την ίδια ώρα οι Κρητικοί στο σύνολό τους, έχουν με κάθε ευκαιρία και τρόπο διατρανώσει την αντίθεσή τους στην παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών και τη μετατροπή του νησιού σε ορμητήριο για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και για το ρόλο που παίζουν ως «φονιάδες των λαών».

Με ανακοίνωσή της, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» Ν. Χανίων τονίζει ότι ο νομάρχης Χανίων για μια ακόμη φορά βρέθηκε σε αντίθεση με τα αισθήματα και την απαίτηση του χανιώτικου λαού που έχει χαρακτηρίσει ανεπιθύμητους στον τόπο τους τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς.

«Ο χανιώτικος λαός αγωνίστηκε χρόνια και θα συνεχίσει να αγωνίζεται, σημειώνει, για το ξήλωμα των βάσεών τους από την περιοχή. Κάθε άλλο, λοιπόν, από καλοδεχούμενοι - όπως ισχυρίστηκε ο κ. Αρχοντάκης - είναι στα Χανιά οι ΝΑΤΟικοί επικυρίαρχοι. Καμιά σχέση δεν έχει η εδώ παρουσία του παγκόσμιου χωροφύλακα με τα φιλόξενα διεθνιστικά αισθήματα του χανιώτικου λαού και της νεολαίας».

Επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι ένας απλός επισκέπτης. «Με το νέο δόγμα που η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε κοινή συμφωνία με τη ΝΔ έχει συνυπογράψει, το ΝΑΤΟ ενισχύθηκε ως ένας παγκόσμιος στρατιωτικός, επιθετικός, ιμπεριαλιστικός οργανισμός. Ηταν και παραμένει η αιχμή του δόρατος των απανταχού ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Επεμβαίνει και αιματοκυλά λαούς και χώρες, όπου ο ιμπεριαλισμός εκτιμά ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Εχει μόνιμο και σταθερό προσανατολισμό την αντιμετώπιση των "εχθρών λαών"», υπογραμμίζεται.

Καταλήγοντας, η ΝΑΣ επισημαίνει πως όσες συναντήσεις και να κάνει ο κ. Αρχοντάκης, όσες προσπάθειες και να κάνει αυτός αλλά και οι πολιτικές δυνάμεις που έχουν την ίδια αντίληψη με εκείνον, ο χανιώτικος λαός δεν πρόκειται να συνηθίσει και αποδεχτεί την παρουσία των ΑμερικανοΝΑΤΟικών. Ηταν και θα παραμείνουν ανεπιθύμητοι!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ξαναδένει» το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ»(2024-06-20 00:00:00.0)
Πρόκληση για το λαό τα καράβια των ΝΑΤΟϊκών(2010-12-04 00:00:00.0)
Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας την Κυριακή, 11 Μάη(2008-04-18 00:00:00.0)
Απόβαση ΑμερικανοΝΑΤΟικών στη Σούδα(2005-05-12 00:00:00.0)
Αμερικανοί ναύτες τραυματίζουν και ληστεύουν(2001-08-31 00:00:00.0)
Αρνούνται να... συσφίξουν τις σχέσεις τους με τους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες(2000-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ