Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας την Κυριακή, 11 Μάη

Καταδικάζεται η ενέργεια του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων να καλέσει σε σύσκεψη στελέχη της αμερικανικής βάσης

Την αντίθεσή της στα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τη μετατροπή της Κρήτης σε ορμητήριό τους σε βάρος των λαών των Βαλκανίων, αλλά και ενεργειών που αποσκοπούν στο να αλλάξουν το αντι-αμερικανοΝΑΤΟικό κλίμα και τη συνείδηση της χανιώτικης κοινωνίας εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ενέργειες όπως αυτή του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων να καλέσει, την Τετάρτη το πρωί, συνάντηση «εν κρυπτώ» στα γραφεία της με αμερικανοΝΑΤΟικά στελέχη της βάσης της Σούδας και τους εκπροσώπους του ντόπιου κεφαλαίου, με το πρόσχημα δήθεν της σύσφιξης σχέσεων, αποτελεί πρόκληση και πρέπει να καταδικαστεί από το λαό. Είναι ανάγκη ο λαός των Χανίων και συνολικότερα ο κρητικός λαός με τους αγώνες του να βάλει φρένο σε αυτά τα σχέδια, να εκφράσει με κάθε τρόπο την αντίθεσή του στην παρουσία και τη λειτουργία της αμερικανοΝΑΤΟικής βάσης στη Σούδας. Για το λόγο αυτό πρώτη δυναμική και μαζική απάντηση θα πρέπει να αποτελέσει, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης, η παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης του νησιού την Κυριακή 11 Μάη, με το λαό και τη νεολαία να στέλνουν δυναμικό, μαζικό και ξεκάθαρο μήνυμα στους ιμπεριαλιστές και τους μηχανισμούς τους.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η μαζική συμμετοχή σε αυτές τις εκδηλώσεις είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς, ντόπιους και ξένους, και σε ό,τι ετοιμάζουν, όπως αυτό που πήγε να γίνει στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων με τους φονιάδες των λαών και τους εκπροσώπους του ντόπιου κεφαλαίου. Η Επιτροπή Ειρήνης καταδικάζει κάθε είδους παρόμοια ενέργεια που σκοπό έχει να νομιμοποιήσει στη συνείδηση της χανιώτικης κοινωνίας τους διεθνείς τρομοκράτες και εγκληματίες». Κλείνοντας, καλεί τους μαζικούς φορείς της πόλης και τα σωματεία να καταδικάσουν με τη σειρά τους αυτές τις ενέργειες και να συμμετέχουν μαζικά στην παγκρήτια κινητοποίηση την Κυριακή 11 Μάη και στη συγκέντρωση που έχει οριστεί για τις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στη βάση της Σούδας (2017-05-28 00:00:00.0)
Αύριο Κυριακή η κινητοποίηση στη βάση της Σούδας (2017-05-27 00:00:00.0)
Την Κυριακή η κινητοποίηση στη βάση της Σούδας (2017-05-24 00:00:00.0)
Παγκρήτια κινητοποίηση στη Σούδα (2007-05-06 00:00:00.0)
Παγκρήτια κινητοποίηση στη βάση της Σούδας (2006-05-05 00:00:00.0)
Απόβαση ΑμερικανοΝΑΤΟικών στη Σούδα (2005-05-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ