Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Για την κερδοφορία των καναλαρχών...

Δυο κόσμοι σε σύγκρουση προχτές στα δικαστήρια. Από τη μια οι εργαζόμενοι τεχνικοί και από την άλλη οι καναλάρχες. «Οι τεχνικοί της τηλεόρασης είναι τα πειραματόζωα για την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων», σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, καταθέτοντας υπέρ της Ενωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής που τη σέρνουν στα δικαστήρια οι καναλάρχες με στόχο να ποινικοποιήσουν τον απεργιακό τους αγώνα στις 18 και 19 του Μάρτη.

Η Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε επίσης ότι τα κανάλια είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα προμαγνητοσκοπώντας ακόμα και υποτιθέμενες «ζωντανές» εκπομπές, ενώ πρόσθεσε ότι τη μέρα της απεργίας δεν υπήρχε μόνο το προσωπικό ασφαλείας που όρισαν οι εργαζόμενοι, αλλά και τα νοικιασμένα συνεργία που είναι ένας νόμιμος απεργοσπαστικός μηχανισμός. Και κατέληξε στο αυτονόητο συμπέρασμα ότι «η απεργία αυτή μπορεί και οφείλει να επαναληφθεί».

Από την άλλη μεριά, ένας από τους δικηγόρους των καναλαρχών, ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ στο ΔΣ του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος, για να μη μείνει καμία αμφιβολία για το πού το πάνε οι έμποροι της πληροφόρησης, ξεκαθάρισε ότι αυτό που επιδιώκουν οι καναλάρχες με την αγωγή σε βάρος των τεχνικών είναι «να δηλώσουν σαφώς ότι δε θα κάνουν στο μέλλον απεργία με τα ίδια αιτήματα». Ενώ πρόσθεσε επί λέξει: «Είμαστε καπιταλιστικές επιχειρήσεις που αποσκοπούμε στο κέρδος». Κυνική η ομολογία από την πλευρά των καναλαρχών. Τόσο για τη σκοπιμότητα της δίωξης, όσο και για τον τρόμο που τους προκαλεί ο ξεσηκωμός των εργαζόμενων, ιδιαίτερα όταν αυτός αμφισβητεί τα ιερά και τα όσια της κερδοφορίας τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ