Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ
Θέλει δημόσιο τομέα ... αυτοτελή από τις κυβερνήσεις!!!

Στη γνωστή λογική της ανάδειξης του ...ανθρώπινου και «κοινωνικού» προσώπου του υπάρχοντος συστήματος κινήθηκε η παρέμβαση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκου Αλαβάνου. Τόνισε πως είναι «ανάγκη να έχεις έναν σύγχρονο, αυτοτελή από τις κυβερνήσεις δημόσιο τομέα, να έχεις έναν δημόσιο χώρο, να υπάρχουν έλεγχοι στην αγορά, περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί, οικονομικοί έλεγχοι στην αγορά. Ολα αυτά τα στοιχεία έρχονται και στην Ευρώπη και στη χώρα μας».

Μάλιστα, εξειδικεύοντας τη λογική αυτή για τις τράπεζες επισήμανε ότι δεν παίρνεται «κανένα ουσιαστικό μέτρο για τις τράπεζες. Πλήρης ασυδοσία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας. Αντί η πολιτεία να βάζει όρους στις τράπεζες βλέπουμε οι τράπεζες να βάζουν όρους στην πολιτεία και στην κοινωνία». Για να προσθέσει: «Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχει ένας δημόσιος κοινωνικός χώρος μέσα στο πλαίσιο των τραπεζών».

Οσον αφορά στο θέμα του ΟΤΕ υποστήριξε ότι εξαγοράζεται από την «προστατευμένη γερμανική βιομηχανία», που θέλει «την καρδιά της ελληνικής οικονομικής παρουσίας προς το μέλλον». Παράλληλα, ζήτησε έλεγχο των κινήσεων της «Μαρφίν» και του ομίλου MIG από το υπουργείο Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ