Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΑΣΚΟΣ...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΝΟΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ: «Η πρόσφατη καταδικαστική για την Ελλάδα απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τη λειτουργία των "Τουρκικών Συνδέσμων Δυτικής Θράκης που παραμερίζει εμφανώς τη Συμφωνία της Λωζάννης και ανοίγει πιθανώς τον ασκό του Αιόλου και για άλλες εθνικές - φαντάσματα" μειονότητες στην Ελλάδα. Την επισήμανση - όχι χωρίς συγκεκριμένους λόγους και επιχειρήματα - έκανε προσφάτως από του βήματος της Βουλής η Αλ. Παπαρήγα και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ με ανοιχτή επιστολή τους προς τους ευρωβουλευτές και τα όργανα του Κοινοβουλίου. Το πρόβλημα είναι υπαρκτό (...) όμως υπάρχουν ακόμα ορισμένες κόκκινες διαχωριστικές γραμμές που αν παραβιαστούν είτε από απροσεξία είτε από συγκεκριμένο "σχέδιο", το αποτέλεσμα θα είναι εκρηκτικό (...) η εκ του πονηρού επίκληση "εθνικών μειονοτήτων" στην Ελλάδα εν προκειμένω υπονοεί σαφέστατα εδαφικές διεκδικήσεις και, γιατί όχι, δικαιώματα αυτονόμησης ή και αυτοδιοίκησης» (η Κύρα Αδάμ στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΥΝ; «Η συνθήκη της Λισσαβώνας επιχειρεί ρητά να δεσμεύσει την ΕΕ στο άρμα του πιο ακραίου νεοφιλελευθερισμού (...) μέσα από την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Αμυνας (ΚΕΠΠΑ) επιτρέπει, θεσμοθετεί και προκρίνει τη στρατιωτικοποίηση της Ευρώπης» (με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ οι Κουβέλης και Μπανιάς / ΑΥΓΗ).

ΕΝΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΕΙ: «Την ίδια ώρα που στη Βρετανία και τη Γερμανία σκέφτονται την ανάκτηση του δημόσιου πλούτου που είχε εκχωρηθεί στους κερδοσκόπους της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, στην Ελλάδα η κυβέρνηση (...) ξεπουλά χωρίς κανένα ενδοιασμό» (ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΟΣΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ... «Το δελτίο τύπου της ΓΣΕΒΕΕ που χαρακτηρίζει την εθνική γενική συλλογική σύμβαση ως "την καλύτερη ως τώρα Σύμβαση" υπογράφουν εκτός από τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλο και ο προσκείμενος στον ΣΥΝ γ.γ. Ν. Σκορίνης» (η είδηση στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΓΝΩΣΤΑ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 1992! «Περιφερόμενους αντί για σταθερά εργαζόμενους μισθωτούς, προκρίνει η Επιτροπή Τσιτουρίδη - Κουκιάδη. Το πόρισμα κρατά κρυφό η Φάνη Πετραλιά» (στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ