Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ζητάνε δηλώσεις μετανοίας

Το νέο κυνήγι κατά των λαϊκών κινημάτων απο την ΕΕ αποκάλυψε στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα, και στην προσπάθεια να ξεδιπλωθεί νέα αντικομμουνιστική υστερία στην Ευρώπη, αναφέρθηκε χτες στη Βουλή η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Συγκεκριμένα, τόνισε:

«Πού πάνε τα πράγματα φαίνεται απ' αυτό που θα γίνει τη Δευτέρα στην Ειδική Συνεδρίαση που θα κάνει η Κομισιόν. Το λέει εξέταση - ακρόαση. Θα ακροαστεί η Κομισιόν για να εξετάσει το ζήτημα, αν χρειάζεται να παρθούν ειδικά μέτρα στην περίπτωση όπου εγκλήματα γενοκτονίας ή άλλα εγκλήματα πολέμου, που έχουν γίνει από ολοκληρωτικά καθεστώτα, δεν έχουν σαφή καταδίκη. Μάλιστα, σκέπτονται να κάνουν και ένα πλαίσιο.

Ζητάνε δηλώσεις μετανοίας. Να πηγαίνουν σε όλες τις χώρες και να λένε: Γενοκτονία Αρμενίων, καταδίκασέ την εσύ. Καταδίκασε τη μητέρα σου, τον πατέρα σου και εκατό χρόνια πριν αυτούς που ήταν. Στο κάτω κάτω ο σημερινός δεν έχει καμία ευθύνη για τους Πόντιους ή για άλλους. Θα πάνε δηλαδή στη Γερμανία και θα πούνε να καταδικάσει τη γενοκτονία των Εβραίων; Βεβαίως, πρέπει να καταδικαστεί. Θα πάνε κόμματα, ομάδες, πολιτιστικοί σύλλογοι; Θα τοποθετηθεί ο καθένας και μάλιστα θα συμπεριλάβουν και το εξής ζήτημα. Υπάρχει θέμα, γιατί, λέει, κάποιοι διστάζουν λόγω ταξικής άποψης και πολιτικών πεποιθήσεων.

Εγώ προβλέπω να έρθει στην Ελλάδα κάποιο χαρτί που να μας λέει ότι πρέπει να συμφωνήσουμε για να δικαιώσουμε τους απογόνους του Τσάρου Νικολάου. Πρέπει να πάρουμε θέση για την Οχτωβριανή Επανάσταση, για τη Γαλλική Επανάσταση, κλπ. Εκεί θα πάει το πράγμα, μη μας φαίνεται περίεργο.

Αυτό δείχνει τι μέτρα έρχονται τα επόμενα χρόνια. Δείχνει ένα πράγμα, για να χρησιμοποιήσω και εγώ αυτόν τον όρο. Αν το λαϊκό κίνημα δε μετατραπεί σε τρομοκράτη - δε μου αρέσει ο όρος αυτός, αλλά θέλω να παίξω με τις λέξεις "τρομοκράτης", "τρομοκρατία" - όχι απλώς δε θα κατακτήσει κάτι σήμερα, αλλά θα πάει και πίσω.

Το κίνημα δεν είναι απλώς ότι κάνω βόλτα Κάνιγγος - Βουλή. Οχι ότι αυτά είναι άσχημα, αλλά όταν λέμε "κίνημα" θα έχει και καταλήψεις, θα έχει και συνελεύσεις, θα έχει και ημερίδες και συμπόσια. Θα υπάρχει πολυμορφία.

Αν δεν ενιαιοποιηθεί το κίνημα γύρω από μια γενική γραμμή αντίθεσης και γενική γραμμή εναλλακτικής λύσης, δε θα έχει αποτελέσματα.

Στους τρομοκράτες πρέπει να απαντήσεις ανάλογα, με κοινωνικοπολιτικούς όρους, με οργάνωση, με υψηλό, εάν θέλετε, πνευματικό επίπεδο, γιατί πρέπει το κίνημα - τουλάχιστον οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι - να ξέρει οικονομία, κοινωνιολογία, ψυχολογία, τα πάντα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ