Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Σπίρτα» (αναμμένα)...

«Ανετη εκλογή του Βελτρόνι στο Δημοκρατικό Κόμμα», πανηγύριζε ανταπόκριση της «Αυγής» (16/10/2007) από την Ιταλία, με αφορμή τις τότε εξελίξεις γέννησης του νέου σχήματος της «κεντροαριστεράς» στη γειτονική χώρα.

«Πάνω από 3 εκατομμύρια 350 χιλιάδες δημοκρατικοί πολίτες προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες στην Ιταλία και ψήφισαν υπέρ της ίδρυσης του Δημοκρατικού Κόμματος, αναδείχνοντας σα γραμματέα του με το 75,6%, το δήμαρχο της Ρώμης Βάλτερ Βελτρόνι», σημείωνε η ανταπόκριση και συνέχιζε:

«Δεν πρόκειται μονάχα για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αλλά για μια αναπάντεχη απάντηση στους φόβους για μια απομάκρυνση των Ιταλών από την πολιτική και για τη μηδενιστική λαϊκιστική διαμαρτυρία στην πολιτική της κυβέρνησης Πρόντι (...). Δεν επρόκειτο για αντι-πολιτική αλλά για το αίτημα μιας διαφορετικής πολιτικής», πρόσθετε - τότε - η «Αυγή».

Αλλά αν ήταν έτσι τα πράγματα, τόσο «εξαιρετικά» και... ελπιδοφόρα, όπως τα περιέγραφαν τότε στην «Αυγή», γιατί άραγε επανήλθε ο Μπερλουσκόνι;

Δώστε όποια απάντηση θέλετε, εκτός από μια: Αποφύγετε κάθε αναφορά στο ενδεχόμενο να φταίει η «κεντροαριστερά» για την επάνοδο Μπερλουσκόνι. Τέτοιες απαντήσεις τα «ξεφτέρια» της «Αυγής» τις θεωρούν προϊόν «ιδεολογικής οκνηρίας». Σε αντίθεση με τις δικές τους αναλύσεις και τους δικούς τους ύμνους στην «κεντροαριστερά», που προδίδουν ιδεολογική... σπιρτάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ