Παρασκευή 18 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Εμείς μπορούμε να κάνουμε πραγματική μεταρρύθμιση

Με εκφράσεις του είδους «είστε μια νεοσυντηρητική κυβέρνηση, με σκληρές ταξικές πολιτικές. Υποστηρίζετε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα» προς τη ΝΔ επιχείρησε χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, να καλύψει την ταύτιση των θέσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τις κεντρικές κατευθύνσεις της οικονομίας. Οπως είπε, η ΝΔ δεν κάνει «καμία μεταρρύθμιση, απλώς ρυθμίσεις για συγκεκριμένους», υποστηρίζοντας ότι πραγματική μεταρρύθμιση μπορεί να κάνει το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «οι δήθεν μεταρρυθμίσεις σας καλυτερεύουν τα πράγματα γι' αυτά τα συγκεκριμένα συμφέροντα. Οχι για το γενικό συμφέρον. Κρατάνε την Ελλάδα εγκλωβισμένη στον αναχρονισμό της συντεχνίας των ολίγων, των "ημετέρων", των ισχυρών. Αυτό είναι το νέο κατεστημένο. Η συντεχνία της παρέας της Νέας Δημοκρατίας». Υποστήριξε επίσης ότι «έχουμε ένα διαφορετικό δρόμο από εσάς. Εσείς απορυθμίσατε τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ θα έπρεπε να ενισχύσετε τον ανταποδοτικό χαρακτήρα του συστήματος και να πατάξετε αποτελεσματικά την εισφοροδιαφυγή».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως αποκάλυψε στην ίδια του την ομιλία την ουσία της πολιτικής που πρεσβεύει, λέγοντας για την ακρίβεια ότι «θα ενισχύσουμε την Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα συστήσουμε μία ισχυρή και ανεξάρτητη Επιτροπή Μονοπωλίων, κατά τα πρότυπα της Αγγλίας και της Γερμανίας, που θα παρεμβαίνει προληπτικά στην αγορά». Οσον αφορά την ενίσχυση των επιχειρήσεων είπε για την κυβέρνηση ότι «τη μείωση των συντελεστών την προωθείτε με λάθος τρόπο, χαρίζετε δηλαδή 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο στους μεγαλομετόχους και τις τράπεζες, ενώ θα έπρεπε να φορολογείτε με χαμηλό φορολογικό συντελεστή τα αδιανέμητα κέρδη των επιχειρήσεων».

Οσον αφορά τους αναπτυξιακούς νόμους επισήμανε ότι δεν παρέχουν «κανένα κίνητρο για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων». Τέλος όσον αφορά τον ΟΤΕ υποστήριξε ότι «είναι τελείως διαφορετική η συνεργασία του ΟΤΕ με ξένους οίκους - αυτό το οποίο εμείς προωθήσαμε - η μερική μετοχοποίηση, και είναι άλλη η μεταφορά του ΟΤΕ σε ξένα χέρια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ