Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Αρνούνται να... συσφίξουν τις σχέσεις τους με τους ΝΑΤΟικούς εγκληματίες
  • Πικετοφορία   σήμερα στις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς
  • Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ

Πικετοφορία θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 7.00 μ.μ.στην πλατεία της Αγοράς μέλη μαζικών φορέων της πόλης των Χανίων, που διαμαρτύρονται για την παρουσία ΝΑΤΟικών ναυτικών δυνάμεων στο Ναύσταθμο της Σούδας. Συγκεκριμένα, ήδη από τις 10 Νοέμβρη βρίσκονται στο Μαράθι της Σούδας, 8 ΝΑΤΟικά πλοία, ανάμεσά τους και η ελληνική φρεγάτα «Σπέτσαι», τα οποία θα παραμείνουν μέχρι τις 17 του ίδιου μήνα.

Πρόκειται για την Μόνιμη Ναυτική Δύναμη Μεσογείου του ΝΑΤΟ, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο διοικητής της, επισκέπτεται την Κρήτη προκειμένου να επέλθει... σύσφιξη των σχέσεων των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων με τους κατοίκους του νησιού! Πάντως τις «καλοκάγαθες» προθέσεις του Ιταλού ναυάρχου, φαίνεται ότι δε συμμερίζονται οι κάτοικοι των Χανίων, οι οποίοι δείχνουν αποφασισμένοι να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην παρουσία ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στα λιμάνια και την ενδοχώρα του νομού τους...

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί το λαό του νομού να πάρει μέρος μαζικά στην κινητοποίηση, υπογραμμίζοντας: «Τις μέρες της επετείου του Πολυτεχνείου διάλεξαν αυτή τη φορά οι ΝΑΤΟικοί φονιάδες να προκαλέσουν με την παρουσία τους στο λιμάνι της Σούδας το χανιώτικο λαό και τη νεολαία».

Για μια ακόμη φορά, τονίζουν οι κομμουνιστές, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει ποια συμφέροντα είναι ορκισμένη να υπηρετεί χωρίς να λογαριάζει τίποτα, χωρίς κανένα ιερό και όσιο. Αυτές τις μέρες, επισημαίνεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης, «που με την ευκαιρία της επετείου του Πολυτεχνείου απ' άκρη σ' άκρη όλη η Ελλάδα θα βροντοφωνάζει "Εξω το ΝΑΤΟ", "Εξω οι Αμερικάνοι", "Ενας είναι ο εχθρός ο ιμπεριαλισμός", συνθήματα και αιτήματα που παρά τις φιλότιμες και συνεχείς προσπάθειες να τα βγάλουν από τη συνείδηση του λαού και της νεολαίας δεν τα κατάφεραν, αυτές τις μέρες λοιπόν, διάλεξαν οι κυβερνώντες να "φιλοξενήσουν" τη ναυτική αρμάδα κρούσης του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

Μετέτρεψαν την πόλη των Χανίων, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, για μια ακόμη φορά σε οίκο ανοχής ή όπως η εκσυγχρονισμένη διάλεκτος ονομάζει «χώρο αναψυχής», όπου με τον αέρα του επικυρίαρχου κατακτητή οι ΝΑΤΟικοί θα «διασκεδάζουν», βρίζοντας και καταστρέφοντας ό,τι βρουν μπροστά τους.

Ο χανιώτικος λαός, καταλήγουν οι κομμουνιστές στην ανακοίνωσή τους, και η νεολαία δεν πρέπει να δεχτούν τετελεσμένα. Να μην συνηθίσουν την παρουσία των ΝΑΤΟικών στην περιοχή. Οσο και αν προσπαθούν οι κρατούντες να μας πείσουν ότι όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται, δεν πρόκειται να τα καταφέρουν. Δεν πρόκειται να μας κάνουν να δεχτούμε τη ΝΑΤΟική κατοχή. Η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια ούτε να αποδέχεται αυτή την κατάσταση.

Καταγγέλλουν την παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας

Πρόκληση για το χανιώτικο λαό χαρακτηρίζουν οι φορείς που συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο την παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας στη Σούδα κατά την περίοδο του εορτασμού.

«Αυτοί που εμπνεύστηκαν και στήριξαν τη χούντα των συνταγματαρχών, αυτοί που ενάντιά τους ξεσηκώθηκαν φοιτητές και λαός το Νοέμβρη με τα συνθήματα "ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ" "ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ". Αυτοί που μέχρι και σήμερα δολοφονούν στη γειτονιά μας, που παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ανεξάρτητων κρατών, προκειμένου να επιβάλουν τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ τους είναι καλοδεχούμενοι στα Χανιά!», επισημαίνουν οι φορείς. Και τονίζει ότι ο χανιώτικος λαός έχει δείξει επανειλημμένα τα αντιιμπεριαλιστικά του αισθήματα και την αλληλεγγύη του στους δοκιμαζόμενους λαούς από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Οι φορείς καλούν το χανιώτικο λαό να συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Οι φορείς που συνδιοργανώνουν τις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο είναι ο Σύλλογος Φοιτητών Μηχανικών Περιβάλλοντος Πολυτεχνείου Κρήτης, ο Σύλλογος Φοιτητών Ηλεκτρονικών Μηχανικών Πολυτεχνείου Κρήτης, η ΕΛΜΕ Χανίων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Χανίων, η Ενωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Χανίων, η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Χανίων, η Νεανική Δράση για την Ειρήνη, η Επιτροπή κατά των βάσεων και της εξάρτησης, η Επιτροπή Ειρήνης Ν. Χανίων και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Ν. Χανίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ