Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χωρίς επίδομα θέρμανσης οι αγρότες

Φάνηκε και σε αυτό το σημείο η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης, τόνισε ο Γ. Πατάκης με Επίκαιρη Ερώτηση

Παρά το γεγονός ότι το 90% των αγροτών έχουν εισόδημα που μόλις αγγίζει το 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος, η κυβέρνηση φρόντισε να τους εξαιρέσει ακόμα και από τα ψίχουλα του επιδόματος θέρμανσης που πρόσφατα εξήγγειλε.

Το θέμα έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο Γ. Πατάκης, ενώ ο υφυπουργός Γεωργίας Β. Αργύρης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση με μία σειρά από μέτρα έχει στηρίξει τους αγρότες και το εισόδημά τους. Συγκεκριμένα είπε ότι το επίδομα θα το εισπράξουν οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, αναφέροντας ότι με την αύξηση της επιστροφής φόρου για τα καύσιμα των αγροτών, που φθάνει -όπως είπε- ακόμα και στο 80%, ενισχύεται ουσιαστικά το εισόδημά τους. Κατά τον υφυπουργό τα μέτρα αυτά όπως και η μείωση των επιτοκίων είναι τα ενδεδειγμένα και όχι η επέκταση της «επιδοματικής πολιτικής».

Η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης χτυπάει τους αγρότες και σε αυτό το θέμα, είπε ο Γ. Πατάκης, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Εάν δεν το πάρουν οι αγρότες το επίδομα θέρμανσης, ποιοι θα το πάρουν;». Η πραγματική επιδίωξη, σημείωσε, είναι να εκδιωχθούν οι αγρότες από τον τόπο τους, αφού είναι αυτοί που λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων έχουν μεγάλες απώλειες.

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο υφυπουργός για αύξηση της επιστροφής φόρου τόνισε ότι οι αγρότες απαιτούν να προμηθεύονται τα καύσιμα σε τιμές τράνζιτ, όπως ακριβώς και οι εφοπλιστές. Πρέπει να δοθεί το επίδομα θέρμανσης, κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, πολύ περισσότερο που στις αγροτικές περιοχές απαιτείται δύο ή τρεις φορές περισσότερο πετρέλαιο για θέρμανση από ό,τι στις πόλεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ