Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εργοδοτική αυθαιρεσία με κυβερνητική ανοχή

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη για τις ομαδικές απολύσεις στην εταιρία ΜΠΙΑΝΚΑ στην Καβάλα

Με την ανοχή της κυβέρνησης που εξαγγέλλει συνεχώς νέα αντεργατικά μέτρα, η εργοδοσία αγνοεί τη νομοθεσία, όπως φάνηκε στην περίπτωση της εταιρίας ενδυμάτων ΜΠΙΑΝΚΑ στην Καβάλα όπου απολύθηκαν 81.

Τις αυθαιρεσίες της εταιρίας έφερε με Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή ο Γ. Χουρμουζιάδης, καλώντας την κυβέρνηση να παρέμβει, αλλά ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαπας τα βρήκε όλα καλά στην κυβερνητική πολιτική. Ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει ανοχή της κυβέρνησης σε τέτοια φαινόμενα, ούτε και επέρχονται σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Χαρακτήρισε την περίπτωση της ΜΠΙΑΝΚΑ «ιδιαίτερη» και είπε ότι αυτή παραβίασε την απόφαση του νομάρχη για απαγόρευση των ομαδικών απολύσεων. Ηδη, είπε, η Επιθεώρηση Εργασίας έδωσε εντολή για διοικητικές και ποινικές κυρώσεις σε βάρος των υπευθύνων της εταιρίας.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι εκφράσεις της Ερώτησης για ανοχή της κυβέρνησης στην εργοδοτική αυθαιρεσία θεμελιώνονται από την ίδια την πραγματικότητα όπως φάνηκε στην περίπτωση της εταιρείας ΜΠΙΑΝΚΑ. Απολύθηκαν, τόνισε, 81 εργάτες παρά το ότι η κυβέρνηση διαβεβαίωνε από τον Οκτώβρη ότι παρακολουθεί τις διαπραγματεύσεις και σε περίπτωση αυθαίρετης ενέργειας της εργοδοσίας θα παρέμβει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ