Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΘ
Καλείται σε αγωνιστική επαγρύπνηση ο υγειονομικός κόσμος

Πραγματοποιήθηκε η συνδιάσκεψη της Αχτιδικής Οργάνωσης Υγείας της ΚΟΘ, του ΚΚΕ. Το σώμα της συνδιάσκεψης ασχολήθηκε με τη συζήτηση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ ενόψει του 16ου Συνεδρίου, με την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της Yγείας μπροστά και στις επικείμενες αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τη συμβολή των κομμουνιστών υγειονομικών, στην αποτελεσματική απόκρουση των σχεδίων κυβέρνησης - ολιγαρχίας, για ξεθεμελίωμα του ΕΣΥ και παράδοσής του στα χέρια του κεφαλαίου.

Η Αχτιδική Συνδιάσκεψη δε θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την επιχείρηση αποπροσανατολισμού που στήθηκε με εφαλτήριο τη Θεσσαλονίκη και μέσω της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ για την Yγεία.

Επισημαίνει λοιπόν:

Α) Οτι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (έχοντας εξασφαλίσει και τη συναίνεση της ΝΔ) αποκαλύπτει το αυταρχικό της προσωπείο, αποδεικνύοντας τον προσχηματικό χαρακτήρα του «διαλόγου» που η ίδια με τόση θέρμη προπαγάνδιζε, δηλώνοντας, διά μέσω του στόματος του υπουργού Υγείας Αλ. Παπαδόπουλου, ότι «σε καμία περίπτωση δε θα κάνουμε εκπτώσεις που ενδεχομένως θα αλλοίωναν τη λογική της μεταρρύθμισης».

Β) Νιώθοντας η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πιεσμένη από την αποφασιστικότητα του υγειονομικού, φοιτητικού, λαϊκού κινήματος για προάσπιση και διεύρυνση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της υγείας, αναδιπλώνεται σε ανέξοδες, δευτερευούσης σημασίας και αόριστες «παραχωρήσεις». Παραχωρήσεις, που αποτελούν εμπαιγμό στη νοημοσύνη των υγειονομικών, αφού αφήνουν στο απυρόβλητο την καρδιά της «μεταρρύθμισης», που σκοπεύει να ψηφίσει και να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Η Αχτιδική Συνδιάσκεψη Υγείας της ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση το σύνολο του υγειονομικού κόσμου και τους χρήστες υγείας (συνταξιούχους, εργαζόμενους, μικρομεσαίους, αγρότες), με σκοπό τον άμεσο συντονισμό των κινήσεών τους, με κατεύθυνση τη συγκρότηση ενός ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, το οποίο θα παλέψει για τη διασφάλιση και διεύρυνση του δημόσιου συστήματος υγείας και την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ