Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταγγελίες - «φωτιά» για την ΕΥΠ

Αστραψε και βρόντηξε χτες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αλ. Χρυσανθακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», απ' όπου εκστόμισε σοβαρές καταγγελίες για την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, σε διευθυντικές θέσεις της υπηρεσίας παραμένουν άτομα που διορίστηκαν επί χούντας, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός διοικητής Λ. Αποστολίδης, εκλεκτός - όπως είπε - του δικτάτορα Ιωαννίδη.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε άμεσα ξεκαθάρισμα των φακέλων που διατηρεί η ΕΥΠ, επισείοντας τον κίνδυνο να εμπλακούν αντιστασιακοί και άλλοι άνθρωποι δημοκρατικών φρονημάτων στις δαγκάνες της Συνθήκης Σένγκεν. Οι φάκελοι αυτοί, αν και έχουν ζητηθεί από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, δεν έχουν δοθεί ακόμα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Α. Χρυσανθακόπουλου, η ΕΥΠ έχει συμβληθεί με εταιρία του Ισραήλ, στην οποία έχει εκχωρήσει - από τεχνικής πλευράς - όλες τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων. Η εν λόγω εταιρία είναι κάτι σαν παράρτημα της Μοσάντ και λαμβάνει γνώση όλων των εθνικών στόχων που θέτει η ΕΥΠ για παρακολούθηση.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε μάλιστα πως θα καταθέσει στη Βουλή φωτογραφίες του δορυφόρου που παρακολουθεί τη χώρα μας, προκειμένου να αποδείξει ότι οι απαντήσεις που πήρε για το θέμα - σύμφωνα με τις οποίες η εταιρία μάς παρέχει μόνο τον ηλεκτρονικό υπολογιστή - δεν είναι σοβαρές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ