Τρίτη 14 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ
«Συγκριτικό πλεονέκτημα» ο άγριος νεοφιλελευθερισμός

«Καθοριστικό παράγοντα στην ανασύνθεση του πολιτικού συστήματος» φιλοδοξούν να αποτελέσουν οι «Φιλελεύθεροι» του Στ. Μάνου, επισείοντας ως «συγκριτικό πλεονέκτημα» τις άγριες νεοφιλελεύθερες προτάσεις τους για όλα τα ζητήματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.

Ο Στ. Μάνος, κλείνοντας τις εργασίες του τριήμερου συνεδρίου, υποστήριξε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται γρήγορα ένα βαθύ φιλελεύθερο εκσυγχρονισμό» και στο πλαίσιο αυτό τοποθέτησε το ρόλο που μπορεί να παίξει το κόμμα του, το οποίο, όπως είπε, θα εργαστεί για «την ενότητα του φιλελεύθερου χώρου». Σε αυτό το χώρο κατέταξε τον Δ. Αβραμόπουλο, ο οποίος «αφήνει να εννοηθεί ότι θα κινηθεί στο προσεχές μέλλον», τον Α. Ανδριανόπουλο και τον Γ. Σουφλιά, αλλά και προσωπικότητες που βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ και την «αριστερά». Οσον αφορά τη ΝΔ είπε ότι «ταλανίζεται από τις εσωτερικές αντιπαλότητες της λαϊκής δεξιάς και της αποδυναμωμένης φιλελεύθερης πτέρυγάς της». Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι «βρίσκεται στο τέλος της τωρινής διαδρομής και το σκηνικό αλλάζει, και πρέπει να αλλάξει». Η ανασύνθεση του πολιτικού σκηνικού, πρόσθεσε, έχει ήδη ξεκινήσει και «είμαστε στην αρχή της διαμόρφωσης της επόμενης μέρας».

Το συνέδριο των «Φιλελευθέρων» ενέκρινε ακόμα πιο σκληρές σε σχέση με το παρελθόν και άγριες νεοφιλελεύθερες προτάσεις σε διάφορους τομείς.

Για το ασφαλιστικό, για παράδειγμα, τάσσεται υπέρ μιας «σταδιακής μετάβασης σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα, με μεταφορά της ιδιοκτησίας των ασφαλιστικών εισφορών στους ασφαλισμένους και δημιουργία ιδιωτικών ασφαλιστικών ταμείων»(!).

Για την παιδεία ζητούν την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την εφαρμογή του συστήματος των κουπονιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ώστε να αποφασίζει ο τελικός καταναλωτής πού θα πηγαίνουν τα χρήματά του(!), τη σύνδεση της χρηματοδότησης εκ του αποτελέσματος της σχολικής μονάδας κ.ά.

Στον τομέα της υγείας προτείνεται η «σταδιακή εγκατάλειψη του σημερινού συστήματος της δωρεάν παροχής υψηλού κόστους και κακής ποιότητας υπηρεσιών και την αντικατάστασή του από ένα σύστημα επιλεκτικής και εξατομικευμένης συνδρομής»(!).

Ζητούν επίσης τη δημιουργία ιδιωτικών φυλακών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΠΑΣΟΚ των Μάνου - Ανδριανόπουλου (2005-07-21 00:00:00.0)
Δύο «εφεδρείες» λιγότερες... (2001-10-23 00:00:00.0)
«Πιλότος» για την κυβέρνηση (2001-09-04 00:00:00.0)
Ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού (2001-05-23 00:00:00.0)
Δείχνουν το δρόμο... (2001-04-26 00:00:00.0)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ (2001-02-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ