Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Είδαν αλλά δεν έγραψαν...

Πώς αντιμετώπισε ο ημερήσιος Τύπος τη μεγαλειώδη εκδήλωση της περασμένης Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Οι περισσότερες εφημερίδες που κυκλοφόρησαν την περασμένη Δευτέρα δεν είδαν ούτε άκουσαν τίποτα για το 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ). Κάποιες (4 τον αριθμό) είδαν και άκουσαν λίγα και έγραψαν ακόμα λιγότερα.

Ετσι, συνολικά, ο αστικός Τύπος είτε αποσιώπησε πλήρως, είτε αποσιώπησε διά της «υποβάθμισης» και του «θαψίματος» μια σημαντική πολιτική παρέμβαση και τη μεγαλύτερη μετεκλογικά εκδήλωση κόμματος, μόνο και μόνο επειδή αυτή ήταν του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Τη στάση αυτή την κάνει ακόμα πιο απαράδεκτη και το γεγονός ότι ήταν μια εκδήλωση στην οποία:

  • Μίλησαν η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γ. Πρωτούλης, ενώ χαιρέτισε ο Πρόεδρος της ΠΟΔΝ, Μ. Μαδέιρα. Ακολούθησε συναυλία από έξι αξιόλογους, καταξιωμένους καλλιτέχνες, τους: Μίλτο Πασχαλίδη, Διονύση Τσακνή, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Βασίλη Καζούλη, Φίλιππο Πλιάτσικα και Βασίλη Παπακωνσταντίνου. Συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου, που πλημμύρισαν το ΣΕΦ. Και, κυρίως, ήταν μια εκδήλωση αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους, όλα τα έσοδα της οποίας θα προσφερθούν σε νέους πυρόπληκτων περιοχών. Μάλιστα, σ' αυτήν παρόντες ήταν και μαθητές από το Λύκειο της Ζαχάρως.

Ας δούμε, λοιπόν, τι και πώς το έγραψαν τη Δευτέρα οι 4 όλες κι όλες εφημερίδες που αναφέρθηκαν στο 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» αφού για τις υπόλοιπες (περίπου 20 εφημερίδες) δεν έχουμε να γράψουμε τίποτα, αφού η μεγάλη αυτή εκδήλωση κατ' αυτούς δεν έγινε ποτέ...

  • Ο «Ελεύθερος Τύπος» αφιέρωσε τη μισή 11η σελίδα του στο Φεστιβάλ, το θέμα πλαισιώνεται από φωτογραφία με λεζάντα «Δυναμικό παρών έδωσε η νέα γενιά στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ», φέρει τίτλο «Δεν έχουν πάρει τα μυαλά μας αέρα...» και περιλαμβάνει μικρά αποσπάσματα από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα, αλλά και άλλα στοιχεία του ρεπορτάζ (το κεντρικό σύνθημα, τα ονόματα των καλλιτεχνών που συμμετείχαν, τη διάθεση των εσόδων σε νέους πυρόπληκτων περιοχών, κ.ά.)
  • Η «Ελευθεροτυπία» αφιέρωσε περίπου 400 λέξεις, καταχωνιάζοντας το θέμα στο κάτω μέρος της σελίδας 12, η οποία όπως και η προηγούμενη 11η και η επόμενη 13η σελίδα, φέρουν διακριτικό σήμα με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και τίτλο «Μάχη για την Προεδρία». Κι αυτό καθώς «προσάρμοσε» το θέμα έτσι που να ταιριάζει στις σελίδες τις αφιερωμένες στην «ΠΑΣΟΚιάδα», επιλέγοντας κάποια αποσπάσματα από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα που αφορούσαν στη σοσιαλδημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ. Ο τίτλος του θέματος ήταν: «Παπαρήγα: Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ είναι της σοσιαλδημοκρατίας»
  • Εξαιρετικά ... «γενναιόδωρο» το «Εθνος». Ολες κι όλες 64 λέξεις! Ενα σχόλιο, στο κάτω μέρος της σελίδας 11, με τίτλο «Κρίση στρατηγικής», το οποίο έχει ως εξής: «Στην "κρίση στρατηγικής της σοσιαλδημοκρατίας" απέδωσε η Αλ. Παπαρήγα τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Κλείνοντας χτες τις εκδηλώσεις του 33ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", η γ.γ. του ΚΚΕ αναφέρθηκε εκτενώς στα εσωκομματικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η κρίση στο ΠΑΣΟΚ συνδέεται άμεσα με την "κρίση στρατηγικής της σοσιαλδημοκρατίας που για πολλά χρόνια άσκησε κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική σε εθνικό και διεθνές επίπεδο"»
  • Σε «γενναιοδωρία» πλειοδότησαν τα «Νέα» που χώρεσαν αυτό το σπουδαίο που συνέβη στο ΣΕΦ σε 202 λέξεις(!), στη σελίδα των σχολίων, την 5, στο κάτω μέρος, με τίτλο «Αλέκα με σκληρή γλώσσα». Δύο παράγραφοι απ' την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που αφορούσαν στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα άλλο. Το 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» αναφέρεται μόνο και μόνο επειδή έπρεπε να γράψουν και πού μίλησε η Αλ. Παπαρήγα


Χτες, Τρίτη, ανέφεραν το γεγονός δύο πρωινές εφημερίδες. Για απλή αναφορά μιλάμε, καθώς:

  • Το «Βήμα» στο κάτω μέρος της σελίδας 9, αφιερώνει 165 λέξεις! Ο τίτλος «Κρίση στρατηγικής της σοσιαλδημοκρατίας» προσδιορίζει και το περιεχόμενο του σχολίου
  • Ενα μονόστηλο στη σελίδα 18 φιλοξενεί η «Βραδυνή» με τίτλο «Αλ. Παπαρήγα: Μεγάλη ευθύνη του ΚΚΕ μετά τις εκλογές», όπου παραθέτει ορισμένα αποσπάσματα από την ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, η οποία κατά την εφημερίδα «έκλεισε την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ