Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το ΝΑΤΟ οργώνει

«Πώς τα φέρνει η ζωή... Η 67η επέτειος από το Αλβανικό Επος βρίσκει και πάλι Ελληνες στρατιώτες... να φωνάζουν "αέρα" στα βουνά της Βορείου Ηπείρου! Οχι, βέβαια, ως νοσταλγοί του Καντιώτη, αλλά ως μέλη πολυεθνικού τάγματος του ΝΑΤΟ, που ασκείται σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης κρίσεων» (σχόλιο και είδηση στο ΕΘΝΟΣ).

Σε ναρκοθετημένο γήπεδο

«Τι πράττει η Αθήνα για να αποτρέψει την καταλυτική ήττα στο Σκοπιανό; Απολύτως τίποτα. Ελπίζει στη βοήθεια των Αμερικανών τη στιγμή που η Ουάσιγκτον έχει λάβει θέση στο θέμα και με απόφαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου τα Σκόπια προστατεύονται από την αμερικανική ομπρέλα (...) η πρόταση για σύνθετη ονομασία είναι υποχώρηση την οποία δε θα αποδεχτεί η σκοπιανή ηγεσία. Αρα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ετοιμάζεται για τα χειρότερα, για νέα, δηλαδή, υποχώρηση η οποία όμως θα θέσει σε κίνδυνο την πλειοψηφία της. Ο κ. Νίμιτς ενημερώθηκε την περασμένη εβδομάδα από "φιλική πηγή" πως το Σκοπιανό μπορεί να δημιουργήσει δυναμική ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή» (ο Μ. Ιγνατίου στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Ενόψει «μη κυβερνητικής» διαχείρισης

«Προκαλεί αποτροπιασμό η περιγραφή των βασανιστηρίων από τους ίδιους τους βασανισθέντες, σε συνεντεύξεις που έδωσαν σε εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων (...) περιέχονται οι συνεντεύξεις σε μακροσκελή έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Προστασίας Ασύλου και της Ομάδας Ελλήνων Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών (...) υπάρχουν καταγγελίες για βασανισμούς πνιγμού - βύθιση του κεφαλιού σε κουβά με νερό - για εικονικές εκτελέσεις και άλλες βάρβαρες μεθόδους (...) λαλίστατος ήταν ο λιμενάρχης Λέσβου, ο οποίος περιγράφοντας την κατάσταση μίλησε για "εχθρούς" και υπογράμμισε: "Η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι μια πραγματική απειλή πλησιάζει. Πιστεύω ότι έχουμε να κάνουμε με μια ισλαμική εισβολή. Είναι όλοι τους πολεμιστές"!» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ