Κυριακή 11 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με νύχια και με δόντια στο «διάλογο»

Την ώρα που οι αγωνιστικές δυνάμεις των αυτοαπασχολούμενων, μικρών επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων δίνουν τη μάχη για το Ασφαλιστικό στους δρόμους, απαιτώντας όχι μόνο τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και διεύρυνση των ασφαλιστικών κατακτήσεων, η συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) εκλιπαρεί την κυβέρνηση να διασφαλίσει την πληρωμή των συντάξεων και επιμένει για μια συζήτηση που αναγνωρίζει ότι είναι προσχηματική!

Σε επιστολή της προς τους υπουργούς Απασχόλησης και Οικονομίας, η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) οδηγείται σε νέα εκποίηση περιουσιακών στοιχείων για να πληρώσει συντάξεις. Και ζητά τη σύσταση επιτροπής που σε δύο μήνες θα «προσεγγίσει τουλάχιστον» το ύψος και τον τρόπο χρηματοδότησης του Ταμείου, καθώς και τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι δε θα πουληθούν περιουσιακά του στοιχεία. Στην επιστολή αναφέρεται επίσης ότι ο Γ. Αλογοσκούφης στη Βουλή «αρνήθηκε κάθε συζήτηση» για τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ με ποσοστό από το ΑΕΠ και δηλώνεται ότι η συμμετοχή της ΓΣΕΒΕΕ στη συζήτηση καθίσταται... «προβληματική».

Είναι φανερό ότι από τέτοιες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν. Οσο πιο γρήγορα ανατρέψουν τους συσχετισμούς προς όφελος των αγωνιζόμενων δυνάμεων των ΕΒΕ, τόσο το καλύτερο για τα πραγματικά συμφέροντα και τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ