Κυριακή 11 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Κάτω τα χέρια από τα ... βλαστοκύτταρά μας!

Στα καπιταλιστικά αλώνια χορεύει ο χάρος κι αλέθει κορμιά στην κρεατομηχανή του κέρδους. Κι όπου μπορεί στήνει κι ένα πανηγυράκι καταστολής, στρέφοντας το βιαίως λουμπενοποιημένο προλεταριάτο εναντίον του προλεταριάτου που βγάζει το ψωμί του μουσκεμένο σε ιδρώτα κι όχι στο νέφος της χασισοφυτείας...

Την ώρα που στα ελληνικά μπαλκονοπαράθυρα πολλαπλασιάζονται σαν τις αμοιβάδες οι ψευτοελληναράδες κι οι οπαδοί του κοσμοπολίτικου «ωνασίτικου» και «μουσακά» ελληνισμού, η κοινωνία εκβιάζεται κι αιχμαλωτίζεται με επιστημονικό τρόπο και μεθόδους εκεί που δεν το βάζει ανθρώπου νους: Στη γέννα πάνω των νέων ανθρώπων! Μέσα στα μαιευτήρια! Μέσα στα άγια αίματα των γυναικών που φέρνουν το μέλλον στο φως, έρχεται ο ...χυδαίος «ιδιοκτήτης» της παγκόσμιας γενετικής εξέλιξης, της επιστήμης, και θέτει εκβιαστικά τη ζωή στην τράπεζά του. Την κλέβει. Πειραματίζεται. Βάζει αξεπέραστα οικονομικά και ηθικά διλήμματα στους γονείς. Ακούστε, διαβάστε και τρομάξτε, σύντροφοι. Για ν' αντιδράσουμε τώρα. Να επαναστατήσουμε όσο υπάρχει καιρός.

Οποια γυναίκα πάει σήμερα να γεννήσει σε ιδιωτικό (για την ώρα) μαιευτήριο, ερωτάται από το γιατρό (;) της αν επιθυμεί να διατηρηθούν βλαστοκύτταρα σε μια από τις ιδιωτικές (!) τράπεζες, ώστε να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον από το παιδί για λόγους υγείας (μεταμόσχευση από καλλιεργημένα όργανα στο μέλλον, τεκνοποίηση κλπ.).

Το κόστος ανέρχεται σε 2.500-4.000 ευρώ ανά «τράπεζα» για τη διατήρηση των βλαστοκυττάρων που λαμβάνονται από τον ομφάλιο λώρο κατά τον τοκετό. Την απάντηση και τα λεφτά πρέπει να τα δώσεις πριν ανοίξει η γυναίκα τα πόδια της στην αίθουσα τοκετών ή ετοιμαστεί για καισαρική.

Μιλάμε, σύντροφοι, για εκμετάλλευση του βιολογικού υλικού του καθενός νεογέννητου, που αύριο μπορεί να το χρειαστεί για λόγους υγείας, αλλά ως την τότε πρόοδο της επιστήμης, το καταθέτει πληρώνοντας, εις χείρας επιχειρηματιών - εμπόρων - τραπεζιτών.

Το αποτρόπαιο αυτό αλισβερίσι της ταξικής αδηφαγίας που φτιάχνει μια αγορά από νομιμοποιημένους Νένγκελε, διαφημίζεται μάλιστα με καταχωρήσεις στις εφημερίδες και τα περιοδικά.

Νομοθετικό πλαίσιο για τέτοια επιστήμη - επιχείρηση υποδούλωσης του ανθρώπινου ιστού δεν υπάρχει. Ενημέρωση του κοινού δεν υπάρχει. Το κέρδος χτυπάει ευθέως στη ρίζα της την ανθρώπινη ύπαρξη και ουδείς ενδιαφέρεται.

Ετσι με πιάνει προχτές ένας γνωστός μου που πρόκειται να γεννήσει η αδερφή του και μάλιστα δίδυμα. Η γυναίκα έχει ήδη άλλα δύο παιδιά. Εργαζομένων οικογένεια, βρέθηκαν μπροστά στην ...πληροφορία που τους πέρασε ο ...μαιευτήρας και το μαιευτήριο - επιχείρηση. «Τι λέτε, κυρία Κανέλλη μου», ρωτάει ο Διονύσης, «να τα δώσει ή όχι τα 2,5 χιλιάρικα ευρώ η αδερφή μου στην "τράπεζα"; Της είπαν ότι τα δίδυμα θα σωθούν αύριο ή και τα άλλα αδέρφια τους αν διατηρηθούν βλαστοκύτταρα. Το σκέφτονται. Αλλά και τα λεφτά δεν περισσεύουν με τέσσερα παιδιά...».

Ανατρίχιασα. Αρχισα να μονολογώ: «Βρε Διονύση, κι αν αύριο η ..."τράπεζα" πτωχεύσει, στο σκουπιδοτενεκέ θα τα ψάχνετε τα βλαστοκύτταρα; ΄Η θα πληρώνετε άλλη τράπεζα, φτου κι απ' την αρχή, για το ψυγείο; Κι αν κάποιος τα εμπορευτεί χωρίς να το ξέρετε; Κι αν ζητάνε νοίκι; Κι αν, κι αν... Αυτή η δουλιά είναι μόνο για λαϊκής εξουσίας κράτος και σύστημα υγείας. Ετσι ώστε το μέλλον κι η υγεία ν' ανήκει στον καθέναν και σ' όλους χωρίς κέρδη για τους νταβατζήδες της ζωής».

Προβληματίστηκε. Δεν ξέρω αν πείσθηκε. Πως αν δεν ανατραπεί η κυρίαρχη πολιτική, θα νοικιάζει τη ζωή του απ' τ' αφεντικά...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ