Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολυπαραταξιακή παραπλάνηση

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) αποφάσισε χτες να απορρίψει την πρόταση του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου (9/11/2007) για τη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης με την οποία στην ουσία καταργείται ο σταθερός εργάσιμος χρόνος, όπως προβλέπει σχετική κοινοτική οδηγία. Η απόφαση αυτή φαίνεται να αναιρεί την απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΟΕΝΓΕ που στις 9/11/2007 - με τις ψήφους ΠΑΣΚ και ΔΗΚΝΙ - αποδέχτηκε την πρόταση του Αβραμόπουλου.

Στην ουσία όμως κινείται στην ίδια λογική, καθώς επαναφέρει παλιότερο πλαίσιο της ΟΕΝΓΕ, που και εκείνο κινείται στα πλαίσια της διευθέτησης του χρόνου εργασίας (απόφαση της 19/7/2007). Μόνο που αυτή τη φορά η απόφαση - εκτός από τους δύο - υπερψηφίστηκε και από τις «Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών» (ΑΕΓ), ΑΡΣΙ και «Νυστέρι». Εχουμε δηλαδή πολυπαραταξιακή μαζική παραπλάνηση των νοσοκομειακών γιατρών που υποθηκεύει τη σταθερή ημερήσια εργασία και ανοίγει κερκόπορτες στην παραπέρα ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.

Η ουσία βρίσκεται στην πρόταση της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών» για την καθιέρωση εξάωρου, πενθήμερου, 30ωρου, με μια εφημερία τη βδομάδα, αύξηση του αριθμού των εφημερευόντων ειδικευόμενων και ειδικευμένων γιατρών, με βασικό μισθό 1.700 ευρώ για το νεοπροσλαμβανόμενο γιατρό και ουσιαστικές αυξήσεις για όσους υπηρετούν.

Ετσι καλύπτονται οι ανάγκες τόσο των γιατρών, ως εργαζομένων, αλλά και των ασθενών για υπηρεσίες. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ