Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Τη θέλουν κυβερνητικό φερέφωνο

Γενικό ...λίφτινγκ στην οργάνωση και λειτουργία της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στην κατεύθυνση να την καταστήσει τελείως εξαρτημένη από την εκάστοτε κυβέρνηση, προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης από τη Ρώμη, όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στη Διάσκεψη για την 10η επέτειο από τη σύμβαση του ΟΟΣΑ κατά της δωροδοκίας.

Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Δικαιοσύνης έκανε σαφές ότι η ανανεωμένη και ανασυγκροτημένη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων θα ελέγχεται ακόμη περισσότερο όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από τη δικαστική εξουσία. Ειδικότερα, ο Σ. Χατζηγάκης ανέφερε ότι η Αρχή «θα προσαρμοστεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να βρίσκεται σε συμβατότητα και σε πλήρη συνεργασία και αρμονία με τις συντεταγμένες λειτουργίες και εξουσίες του κράτους και κυρίως με τη δικαστική». Οι προθέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης είναι σαφείς. Θέλει μια Αρχή φερέφωνο της δικαστικής εξουσίας και της κυβέρνησης.

Στο μεταξύ, η Γενική Συνέλευση των καθηγητών του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθήνας, με ανακοίνωσή της, αποδοκιμάζει τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, με αφορμή τις παραιτήσεις των μελών της Αρχής.

Τέλος, οι εργαζόμενοι της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ανέστειλαν τις στάσεις εργασίας που πραγματοποιούσαν από τις 8/11/2007 για θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ