Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙ

ΑΜΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ... «Η απεργία της Τρίτης είναι μια βαθιά πολιτική απεργία. Το στοίχημα είναι η 24ωρη σιωπή μας να υπηρετήσει όλους τους εργαζόμενους. Γιατί η επίθεση στα Ταμεία και στις συντάξεις παραμένει στρατηγικό σχέδιο αυτής της κυβέρνησης που θέλει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας» (για την απεργία των δημοσιογράφων ο Β. Μουλόπουλος στο ΒΗΜΑ).

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΠΠΑ; «Το ΠΑΣΟΚ έχει πραγματικά χρυσή ευκαιρία να συμπαρασταθεί πολιτικά στην αντίσταση που θα αναπτύξουν οι εργαζόμενοι και να αναστρέψει πλήρως το κλίμα της ήττας του στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Αρκεί φυσικά να βγει ο αρχηγός του και να μιλήσει κατηγορηματικά εναντίον των προωθούμενων κυβερνητικών μέτρων και ο κομματικός μηχανισμός του να ριχτεί στη μάχη της απόκρουσής τους» (ο Γ. Δελαστίκ στο ΕΘΝΟΣ).

«ΗΣΥΧΑ ΟΛΑ»: «Ο κυβερνητικός φορομπηχτικός κυκλώνας που έχει επιπέσει επί δικαίους και αδίκους, τρεις μήνες μόλις μετά τις εκλογές, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είναι αποφασισμένη να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο της προηγούμενης θητείας της (...) Καμία έκπληξη λοιπόν. Υποθέτουμε ότι έκπληξη δεν αισθάνθηκαν οι πολίτες ούτε από τη στάση του ΠΑΣΟΚ. Ούτε πορείες ούτε διαμαρτυρίες ούτε οξείες ανακοινώσεις ούτε ένταση. Ησυχα όλα» (ο Γ. Παπαχρήστου στα ΝΕΑ).

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΠΙΖΝΕΣ: «Οι μεγάλες κατασκευαστικές προθυμοποιήθηκαν ως φιλάνθρωπες να κάνουν τα αντιπλημμυρικά, αλλά στην πραγματικότητα τα χρησιμοποιούν ως μέσο για να συγκεντρώσουν δωρεάν τα απαραίτητα φερτά υλικά (άμμο, χαλίκι, άργιλο) για την κατασκευή του οδικού άξονα (...) Χαρακτηριστικό είναι ότι τα αντιπλημμυρικά έργα δε γίνονται σε όλο το μήκος του Αλφειού, αλλά μόνο ...όπου βολεύει: στα σημεία της κοίτης που υπάρχουν τα υλικά που χρειάζονται και πάντα σε κοντινή απόσταση από τα οικόπεδα που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση των υλικών» (το ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ