Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Σύμμαχος της κυβέρνησης στην αντιασφαλιστική επίθεση

Με επικοινωνιακά τεχνάσματα και αντιπολιτευτικές κορόνες επιχειρεί να συγκαλύψει το ΠΑΣΟΚ την πλήρη ταύτιση των θέσεών του με τον πυρήνα της αντιασφαλιστικής επίθεσης που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Με δηλώσεις του χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε «νοσηρή και απαράδεκτη την προσέγγιση της κυβέρνησης να μετατρέψει εύρωστα Ταμεία σε ελλειμματικά» μέσα από τις ενοποιήσεις και πρόσθεσε ότι «έτσι αποδεικνύεται η πραγματική πρόθεσή της να μειώσει τις συντάξεις και να αυξήσει τα όρια ηλικίας».

Την ίδια στιγμή όμως ο Γ. Ραγκούσης, όπως πρόσφατα και ο Γ. Παπανδρέου, παρέπεμψε στο πρόγραμμα και τις πολιτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την Κοινωνική Ασφάλιση, που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και στηρίζουν τις ανατροπές που σχεδιάζει η ΝΔ στο Ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ στο πρόγραμμα του προτείνει:

  • Αμεση προώθηση των διαδικασιών ενοποίησης των Ταμείων Κύριας Ασφάλισης με τη δημιουργία τριών ομάδων ταμείων (Μισθωτοί - Αυτοαπασχολούμενοι - Αγρότες).
  • Ενοποίηση των Επικουρικών Ταμείων σε 5-6 Ταμεία.
  • Τήρηση των ορίων και των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης που θεσπίστηκαν με το Ν. 3029/02 (νόμος Ρέππα).

Αυτές οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως ακριβώς και οι σχεδιασμοί της ΝΔ, θα οδηγήσουν στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και μείωση των συντάξιμων αποδοχών, αλλά χτες ο Γ. Ραγκούσης επιχείρησε να τις εμφανίσει σαν προτάσεις που «εξασφαλίζουν την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος της χώρας μας»! Ο ίδιος μάλιστα στην προσπάθειά του να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα, ισχυρίστηκε ότι οι ρυθμίσεις του νόμου Ρέππα, πάνω στον οποίο η κυβέρνηση πατάει ώστε με νέα νομοθετήματα να προχωρήσει στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού, «δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τις ρυθμίσεις ενός νόμου ο οποίος σας θυμίζω ήταν προϊόν συναίνεσης τότε εκείνη την εποχή μεταξύ και των Συνδικάτων, μεταξύ και των εργοδοτών βεβαίως και του ίδιου του Υπουργείου και ο οποίος βεβαίως τελείως σε διαφορετική κατεύθυνση δρομολογούσε τα πράγματα από αυτά που σήμερα η κυβέρνηση επιχειρεί να τα δρομολογήσει»... Ενός νόμου που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια και προβλέπει τη μείωση του συντελεστή αναπλήρωσης σταδιακά από το 80% στο 70%.

Ο Γ. Ραγκούσης, παράλληλα, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ βγάζει με «το τσιγκέλι σχεδόν τι περίπου θέλει να πει» η κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό και συγχρόνως εντελώς υποκριτικά ισχυρίστηκε ότι το «ΠΑΣΟΚ είναι και θα βρίσκεται κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή, και της κοινοβουλευτικής, αλλά και της κοινωνικής αντιπολίτευσης» και «για το ασφαλιστικό, αλλά και για πολλά από τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας»...

Εξάλλου, τις επόμενες μέρες αναμένεται ο Γ. Παπανδρέου να ανακοινώσει τα ονόματα των στελεχών που θα καταλάβουν τις θέσεις στα νέα όργανα του ΠΑΣΟΚ, όπως επιβεβαίωσε χτες και ο Γ. Ραγκούσης. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε χτες με στελέχη του κόμματός του, ενώ επισκέφτηκε και τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην αντεπίθεση για το Ασφαλιστικό (2008-10-01 00:00:00.0)
«Ενοποιήσεις» συρρίκνωσης δικαιωμάτων (2008-08-05 00:00:00.0)
Τα δίνει όλα για την υλοποίηση του αντιασφαλιστικού «νόμου Ρέππα» (2007-12-12 00:00:00.0)
Σε εφαρμογή σχέδιο διάσπασης των εργαζομένων (2007-11-22 00:00:00.0)
Ασφαλιστικό 2008 ...όπως το 1992 (2007-08-24 00:00:00.0)
ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ και δεσμεύσεις για το Ασφαλιστικό (2007-08-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ