Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Διαφάνεια» (2)

Πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της «Διεθνούς Διαφάνειας» είναι ο κύριος Κ. Μπακούρης. Και φυσικά ο κ. Μπακούρης σας είναι γνωστός από τα μερικά εκατοντάδες εκατομμύρια που του έδωσε αποζημίωση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όταν τον απάλλαξε των καθηκόντων του από επικεφαλής (θέση στην οποία η ίδια τον είχε διορίσει) για την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Θα μπορούσε, βέβαια (αλλά δεν... έτυχε) να είναι γνωστός και για άλλα θέματα. Οπως - για παράδειγμα - για το γεγονός ότι ο πρώην υπουργός Οικονομίας Ν. Χριστοδουλάκης, σε ημερίδα(22/5/2002) στο Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ), στο οποίο είχε διοριστεί (πάλι από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) πρόεδρος ο κ. Μπακούρης (απ' όπου και πάλι «εκπαραθυρώθηκε»), τον «φωτογράφιζε» αφού σε μια παράγραφο της ομιλίας του τότε υπουργού αναφερόταν ότι: «Οι επενδύσεις κυρίες και κύριοι δεν έρχονται με πανάκριβες φιέστες και πολυτελείς Πόρσε, ούτε με πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό. Οι επενδύσεις δεν έρχονται όταν δίδουμε την αίσθηση της νεόπλουτης σπατάλης...».

Επίσης ο κ. Μπακούρης θα μπορούσε να σας είναι γνωστός (αλλά... δεν έτυχε) και από το γεγονός ότι το όνομά του φιγουράριζε μεταξύ των μελών της διοίκησης των ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ήταν μάλιστα αντιπρόεδρος) τον Απρίλη του 2003, όταν δηλαδή στη συγκεκριμένη επιχείρηση έβρισκαν το θάνατο έξι εργάτες.

Φυσικά, ουδείς μπορεί να κατηγορήσει αυτή τη χώρα ότι τα εγκλήματα της εργοδοσίας στους χώρους δουλιάς δε γίνονται με διαφάνεια...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ