Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΡ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ
Απειλή η διαφθορά

«Μεγαλύτερη απειλή για τη Δημοκρατία» χαρακτήρισε τη διαφθορά ο Καρ. Παπούλιας, δίχως ωστόσο να έχει να προτείνει κάποιο «φάρμακο» για την αντιμετώπισή της.

«Η μεγαλύτερη απειλή της Δημοκρατίας εκτιμώ ότι προέρχεται από τη διαφθορά. Διαλύει αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που πρέπει να έχει ο πολίτης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χτες με την πρόεδρο της οργάνωσης «Διεθνής Διαφάνεια». Δήλωσε συγκλονισμένος από τα στοιχεία που διάβασε χτες στις εφημερίδες για τη διαφθορά στη χώρα μας, αναγορεύοντας ταυτόχρονα τον πόλεμο εναντίον της διαφθοράς ως «δημοκρατικό καθήκον όλων των πολιτών». Διαπίστωσε ότι εκτός από τη χώρα μας και γενικότερα στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο υπάρχουν τέτοια θέματα μεγάλης διαφθοράς. «Μπορεί να το χαρακτηρίσει κανένας "αρρώστια" της εποχής μας. Πρέπει να βρούμε το φάρμακο», κατέληξε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της εν λόγω οργάνωσης υποστήριξε ότι «εάν δεν μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά δε θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τη φτώχεια»(!), ενώ συσχέτισε τη διαφθορά με «τη βία και την τρομοκρατία»... Παράλληλα, εναπέθεσε τις ελπίδες της για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο συνέδριο που θα γίνει το φθινόπωρο στην Αθήνα, στο οποίο θα συμμετέχουν κυρίως επιχειρηματίες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ