Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα άκρα η διένεξη στο «Πρώτο Θέμα»

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση μεταξύ των συνιδιοκτητών της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που πυροδοτήθηκε μετά τη συμπληρωματική κατάθεση του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού στον ανακριτή.

Ο Θ. Αναστασιάδης επιχείρησε να απαντήσει χτες σε όλες τις κατηγορίες που τον βαραίνουν τόσο στην υπόθεση της παράδοσης του DVD στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και για την κατάθεση ποσού 5 εκατ. ευρώ σε λογαριασμό του σε γαλλική τράπεζα. Μάλιστα, για το τελευταίο θέμα ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος κατήγγειλε ότι δέχτηκε επίσκεψη βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος του υποσχέθηκε ότι η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) θα αντιμετωπίσει με ήπιο τρόπο το θέμα, με αντάλλαγμα να μην υπάρξουν αποκαλύψεις στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

Σε ό,τι αφορά την πρώτη υπόθεση, ο Θ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι δεν είναι ο κομιστής του DVD, δίχως όμως να δώσει μια ξεκάθαρη και πειστική απάντηση. «Οπως έχω πει πολλές φορές εμείς μόνο παίρνουμε DVD, δε δίνουμε. Αυτή είναι η απάντηση», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας χτες στον «Αλφα 9,89». Οσον αφορά γενικότερα τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του ο πρώην στενός συνεργάτης του και συνεκδότης του, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει τίποτα και τόνισε ότι δεν πρόκειται να πει το παραμικρό εναντίον του. «Ολοι κρίνονται. Και οι πράξεις του κ. Ανδριανού και οι δικές μου και του Μ. Τριανταφυλλόπουλου. Ολα θα έρθουν στο φως και θα λυθούν οι απορίες», σημείωσε.

Αναφορικά με τη δεύτερη υπόθεση ανέφερε ότι δεν κλήθηκε ποτέ από την Αρχή Ζορμπά για το θέμα της κατάθεσης του εν λόγω ποσού σε λογαριασμό του, ούτε από άλλη υπηρεσία πριν από τις 31/12/2007, ενώ όπως αποκάλυψε, πριν από οποιονδήποτε, πήγε μόνος του ο ίδιος στις αρχές και κατέθεσε μήνυση τον Νοέμβρη στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για εκβιασμό με το ποσό που κατατέθηκε στο λογαριασμό του. Επιπλέον, όπως είπε, το ποσό αυτό «είναι περίπου 2,4 φορές μικρότερο από όσα έχουν δηλωθεί τα τελευταία δέκα χρόνια στο πόθεν έσχες μου που καταθέτω ετησίως στον Αρειο Πάγο». «Το τι είπε ο βουλευτής με τον Μάκη ή τον κύριο του ΣΔΟΕ εγώ δεν το γνωρίζω. Δεν τους έχω δει και δεν είμαι εγώ αυτός που πήγα να συναλλαγώ μαζί τους. Δεν έχω να κρύψω τίποτα και όλα είναι νόμιμα. Το αντίθετο συνέβη, έχω καταθέσει μήνυση για εκβιασμό», συμπλήρωσε. Παράλληλα υπογράμμισε πως δεν υπήρξε καμία συναλλαγή με τον ειδικό γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπ. Κλαδά, τον οποίο όπως είπε δεν έχει συναντήσει ποτέ.

Για την υπόθεση των 5 εκατ. ευρώ, η ΥΠΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι ο κ. Κλαδάς «δε σχολιάζει αναφορές για το πρόσωπό του, όταν αυτές συμπλέκονται με διεξαγόμενη έρευνα από την υπηρεσία». Σε σχετική επίσημη ανακοίνωση σημειώνουν ότι η ΥΠΕΕ «κατόπιν πληροφοριών προχώρησε σε όλες τις επιβαλλόμενες ενέργειες ώστε να διαλευκανθεί το θέμα της κατάθεσης μεγάλου ποσού από γνωστό δημοσιογράφο». Η έρευνα σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση ξεκίνησε στις 2 Νοέμβρη 2007, αλλά ο εμπλεκόμενος εκδότης κλήθηκε «να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις», αρχικά προφορικά (στις 28 Δεκέμβρη) και κατόπιν με έγγραφο (31 Δεκέμβρη)...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ