Τετάρτη 16 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Βαρύγδουπες διακηρύξεις υπέρ της «διαφάνειας»

Με βαρύγδουπες διακηρύξεις υπέρ της «διαφάνειας» και της «κάθαρσης» επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να αξιοποιήσει τις αποκαλύψεις από την υπόθεση Ζαχόπουλου, επιχειρώντας παράλληλα να αποτινάξει από πάνω του το γεγονός ότι και το ίδιο είναι βασικός πυλώνας του συστήματος που γεννάει και αναπαράγει τα συγκεκριμένα σκάνδαλα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούσης, δήλωσε χτες ότι «η χώρα δεν μπορεί άλλο να κυλιέται σε αυτό το βούρκο», σπεύδοντας συγχρόνως να σημειώσει ότι «ο βούρκος, αυτός δυστυχώς, για την Ελλάδα αφορά το σκληρό πρωθυπουργικό πυρήνα». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή είχε πει με ευθύτητα στον ελληνικό λαό ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου είναι μια βαθιά πολιτική υπόθεση, μια υπόθεση μπλε και όχι ροζ. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πει όλη την αλήθεια». Το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εμφανίσει το συγκεκριμένο υπαρκτό σκάνδαλο σαν αποτέλεσμα των πρωθυπουργικών και κυβερνητικών χειρισμών.

Ο Γ. Ραγκούσης κάλεσε χτες την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να πάψουν να κρύβονται και να πάρουν θέση για όλες τις εξελίξεις, ενώ την ίδια στιγμή 41 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν σχετική Ερώτηση στη Βουλή, προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Πολιτισμού, με την οποία ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή οι έξι επιστολές του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού Πέτρου Τατούλη, με τις οποίες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, καταγγέλλει συγκεκριμένες δραστηριότητες του Χρ. Ζαχόπουλου. Επίσης, ο Γ. Ραγκούσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει θέση «για τις τελευταίες συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που εμπλέκουν τον κ. Κλαδά, υπεύθυνο του πρώην ΣΔΟΕ, καθώς επίσης και, ανωνύμως προς το παρόν, τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Επικεφαλής της Επιτροπής Ειδικών Ελέγχων».

Την ίδια στιγμή, με δηλώσεις του, στον «Φλας» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης ...ανακάλυψε τις «σχέσεις των εκδοτικών συγκροτημάτων, τις διαπλοκές των εκδοτικών συγκροτημάτων με την πολιτική εξουσία και το Μέγαρο Μαξίμου» οι οποίες φυσικά για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν όταν ήταν στην εξουσία - τις οποίες συνέχισε επάξια η ΝΔ - και ανέφερε ότι αυτό σήμερα πρέπει να «αναδειχτεί»...

Από την πλευρά της, η Αν. Διαμαντοπούλου στον ίδιο σταθμό δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι ότι «είμαστε μπροστά σε μια διαφαινόμενη συναλλαγή του γραφείου του πρωθυπουργού με έναν δημοσιογράφο», το οποίο όπως είπε «είναι η καρδιά του πολιτικού σκανδάλου».

Την ίδια στιγμή, ο Θ. Πάγκαλος με συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της «ΝΕΤ» ανέφερε ότι «ο πρωθυπουργός είναι ακατάλληλος διότι επιλέγει ακατάλληλους ανθρώπους και το κάνει συστηματικά», υποστήριξε ότι «ο κ. Καραμανλής έχει φθαρεί» και προέβλεψε ότι «όταν διαπιστωθεί η φθορά θα ελπίζουν στη ΝΔ ότι μπορούν έστω να διατηρήσουν την πρωτοπορία, να είναι πρώτο κόμμα έστω και χωρίς πλειοψηφία, οπότε μετά θα γίνουν άλλες εκλογές με το νέο εκλογικό σύστημα και σε αυτές τις εκλογές θα είναι άλλος ο ηγέτης της ΝΔ δε θα είναι ο κος Καραμανλής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ