Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεν παίζουμε τα παιχνίδια που παίζουν οι άλλοι

Για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή και την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, ρωτήθηκε η Αλέκα Παπαρήγα.

- Κυρία Παπαρήγα, αν και το υπαινιχθήκατε στην εισήγησή σας, ήθελα να σας ρωτήσω να μας επαναλάβετε τη θέση του κόμματός σας, πρώτα στο ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή και, δεύτερον, στο ενδεχόμενο εμφάνισης του πρωθυπουργού στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

-- Εχουμε πει εδώ και αρκετές μέρες, ότι θα προτείνουμε και θα συμμετάσχουμε σε όλα εκείνα τα μέτρα και τα μέσα, τα οποία στο κάτω - κάτω έχουμε δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσουμε, προκειμένου να ασκήσουμε το δικαίωμα εξέτασης. Και εδώ δεν μπορεί να εξαιρεθεί κανένας. Ούτε ο πρωθυπουργός. Εχει βάση να γίνει Εξεταστική. Δεν έχουμε κάποιο τέτοιο πρόβλημα.

Εδώ όμως να ξεκαθαρίσουμε το εξής πράγμα. Εμείς δεν παίζουμε τα παιχνίδια που παίζουν οι άλλοι. Αυτό να το ξεκαθαρίσω. Διότι οι άλλοι, όλα αυτά τα χρησιμοποιούν, με επικεφαλής το ΠΑΣΟΚ, στην εξής λογική, να γίνουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Και με αυτή την έννοια, εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να συμφωνήσουμε μέσα στις διαδικασίες, η Κοινοβουλευτική Ομάδα έχει το ελεύθερο με βάση και τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, να καταλήξει στο ένα ή στο άλλο και να χειριστεί αυτά τα ζητήματα ελεύθερα.

Δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ να συμπέσουμε σε ένα ζήτημα με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, είτε αυτό είναι Εξεταστική, είτε η πρόσκληση Καραμανλή, αλλά πρέπει να σας πω ότι δε συμπίπτουμε καθόλου στην οπτική και στο στόχο που έχουν βάλει γύρω απ' αυτό το θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ