Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Μεγάλος Αδελφός» για μυαλά!

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ξεπερνά πράγματι τα πλέον εφιαλτικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας το νέο λογισμικό της «Microsoft», το οποίο ενσωματώνεται στους εργαζόμενους προκειμένου να καταγράφεται η παραγωγικότητα μέσω ελέγχου του ίδιου του μυαλού τους!

Η βρετανική εφημερίδα «Τάιμς» γράφει ότι η «Microsoft» έχει ήδη καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για το πρόγραμμα που ξεπερνά κατά πολύ τον «ανιχνευτή ψεύδους», καθώς επιτρέπει στους εργοδότες να αξιολογούν τους υφισταμένους τους μέσω της μέτρησης των καρδιακών παλμών, της θερμοκρασίας του σώματος, της πίεσης και των συσπάσεων του προσώπου! Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει... ασύρματους αισθητήρες που θα «προσαρμόζονται» στους εργαζομένους και θα δίνουν τη δυνατότητα επιτήρησής τους σε βαθμό που μπορεί να συγκριθεί μόνο με το στενό έλεγχο που ασκεί η ΝΑΣΑ επί των αστροναυτών της όταν βρίσκονται στο διάστημα! Σύμφωνα με την ξένη εφημερίδα, τα στοιχεία που θα καταγράφει το νέο λογισμικό είναι παραπάνω από αρκετά για την κατάρτιση του πλήρους ιατρικού και ψυχολογικού προφίλ των εργαζομένων σε κάθε στιγμή του εργασιακού βίου τους.

Είναι προφανές ότι το παραπάνω σύστημα έρχεται να συμπληρώσει όλα τα μέχρι σήμερα συστήματα παρακολούθησης, ποδηγέτησης και καταστολής που χρησιμοποιούν τα πολυεθνικά μονοπώλια και οι ιμπεριαλιστές κατά των λαών. Αν δεν τους σταματήσουμε είναι σίγουρο ότι δε θα σταματήσουν πουθενά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ