Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΒΟΥΛΗΣ
Δεν έθεσαν σε ψηφοφορία πρόταση της αντιπολίτευσης

Με την επίκληση του κανονισμού της Βουλής η πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων Μ. Κόλλια έκλεισε μιάμιση ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης τη συνεδρίαση της Επιτροπής, χωρίς να κάνει δεκτό το αίτημα όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητούσαν να γίνει ψηφοφορία προκειμένου να αποφασιστεί εάν θα κληθεί στην Επιτροπή ο πρωθυπουργός (έχει διατελέσει υπουργός Πολιτισμού) και να καθοριστεί η χρονολογική σειρά κλήσης των υπουργών Πολιτισμού από το 1996.

Η σπουδή αυτή εξηγείται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή της Βουλής είναι η μόνη στην οποία την πλειοψηφία την έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης (28-27).

Η Επιτροπή, με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου είχε αποφασίσει να κληθούν όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού από το 1996 μέχρι σήμερα, προκειμένου να την ενημερώσουν για τα πεπραγμένα της θητείας τους και χτες κατέθεσε ο Μιχ. Λιάπης.

Πάντως στη χτεσινή συνεδρίαση ο καθ' έξιν αντικομμουνιστής βουλευτής του ΛΑΟΣ Αδ. Γεωργιάδης την ώρα που τοποθετούνταν για διαδικαστικό ζήτημα ο εισηγητής του ΚΚΕ Κ. Αλυσανδράκης άρχισε να φωνάζει από τα έδρανά του κάτι ακατάληπτα περί σχέσεων του ΚΚΕ με την αγοραπωλησία ΟΤΕ - «Γερμανός», αποδεικνύοντας ότι έχει αναλάβει εργολαβικά τη συκοφάντηση του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ