Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τον τιμάνε το μισθό τους

Παπαγεωργίου Βασίλης

Πλούσιο «οπλοστάσιο» φαίνεται πως διαθέτει ο ΟΛΠ ΑΕ, προκειμένου να χειραγωγήσει τους εργαζόμενους και να περάσει την ιδιωτικοποίηση των ΣΕΜΠΟ. Μια μέρα πριν από την επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους απεργούς λιμενεργάτες του Πειραιά, την περασμένη Παρασκευή, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ έστειλε επιστολές σε καθέναν από τους εργαζόμενους, με προφανή στόχο την άμβλυνση των αγωνιστικών τους διαθέσεων και την υπονόμευση των κινητοποιήσεων που βρίσκονταν ήδη σε εξέλιξη.

Στην επιστολή, το στέλεχος του ΟΛΠ ΑΕ ισχυρίζεται ότι το λιμάνι δεν ιδιωτικοποιείται, αλλά παραχωρείται μέρος των υπηρεσιών και ότι το σχέδιο αυτό «είναι προς όφελος όλων μας». Επιχειρεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους, λέγοντας ότι «από τις μεταρρυθμίσεις αυτές δεν κινδυνεύει κανείς. Καμιά θέση εργασίας δε θα χαθεί». Καταλήγει, δηλώνοντας ότι «επιδιώκουμε το διάλογο» και ζητάει σε πρώτο πρόσωπο από τους εργαζόμενους να στηρίξουν ουσιαστικά «την πολιτική ανάπτυξης για το Λιμάνι».

Αυτά την Πέμπτη. Γιατί την Παρασκευή, οπότε και δεν πέρασε ο «λόγος», ανέλαβε η «ράβδος» ώστε να προωθηθεί η αντιλαϊκή πολιτική. Και λίγες μέρες μετά, η διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ επανήλθε στους εκβιασμούς, με νέες συστάσεις στις συνδικαλιστικές οργανώσεις του κλάδου να σταματήσουν τους αγώνες. Πραγματικά, τον τιμάνε το μισθό τους τα διοικητικά στελέχη των Οργανισμών Λιμένων.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ