Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Οξύνει την αντιπαράθεση γύρω από τα σκάνδαλα

Να εγκλωβίσει τον ελληνικό λαό στην παρακολούθηση μιας ανούσιας δικομματικής αντιπαράθεσης γύρω από υπαρκτά σκάνδαλα, επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου, ζητώντας τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το θέμα των «υποκλοπών» σε μια περίοδο που η υπόθεση Ζαχόπουλου έχει αναχθεί από το ΠΑΣΟΚ στο μοναδικό πεδίο αντιπολίτευσης απέναντι στη ΝΔ.

Την ίδια στιγμή, και ενώ χτες κυκλοφορούσαν φήμες ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να προχωρήσει σε «πρόταση μομφής» κατά της κυβέρνησης, ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι μετά από δικό του αίτημα θα συναντηθεί σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης θα εκθέσει τις σκέψεις του αλλά και «την πρότασή του για τη σημερινή κατάσταση, έναν επικίνδυνο κατήφορο της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, για την οποία ευθύνεται η κυβέρνηση».

Δήλωσε, επίσης, ότι «η αξιοπιστία, η έλλειψη εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, για τον κ. Καραμανλή, τον κ. πρωθυπουργό, έχει πάρει πια διαστάσεις χιονοστιβάδας. Συγκάλυψη, ατιμωρησία, αδιαφάνεια, κατάχρηση εξουσίας, κατάχρηση των χρημάτων του ελληνικού λαού».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εξέλιξη με την υπόθεση των υποκλοπών, η οποία χτες μπήκε στο «αρχείο», κάνοντας λόγο για «κλείσιμο του εγκλήματος των υποκλοπών» που όπως πρόσθεσε «και αυτό το ίδιο αποτελεί έγκλημα. Εγκλημα απέναντι στη διαφάνεια, έγκλημα απέναντι στο αίσθημα δικαίου του ελληνικού λαού». Και κάλεσε τον πρωθυπουργό «να δεχτεί τη νέα μας πρόταση να συσταθεί Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή, για τη διαλεύκανση του εγκλήματος των υποκλοπών».

Ο Γ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε επίσης να ισχυριστεί ότι το ΠΑΣΟΚ υπερασπίζεται «το δικαίωμα του πολίτη στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα του πολίτη να διαλευκανθούν όλες οι υποθέσεις, τις οποίες ζούμε πια καθημερινά, είτε αφορούν το υπουργείο Πολιτισμού και την όλη υπόθεση γύρω από τον κ. Ζαχόπουλο, είτε αφορούν τις υποκλοπές, τα καρτέλ ή οτιδήποτε άλλο έχει παράξει αυτό το κύκλωμα διαφθοράς της Νέας Δημοκρατίας». Ενα «δικαίωμα» που επί «πράσινης» διακυβέρνησης στα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, στα εγκλήματα του «Σαμίνα» και της «Ρικομέξ», το υπερασπίστηκε όπως σήμερα και η ΝΔ...

Χτες υπήρξε και κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συντονιστικού Οργάνου με τη γραμματεία της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ενώ σήμερα και αύριο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Οργανωτικού Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το νομοθετικό πλαίσιο που βάζει στο στόχαστρο τις ελευθερίες του λαού δεν διορθώνεται, μόνο καταργείται! (2022-08-30 00:00:00.0)
«Υπερασπιστής» της διαφάνειας και των δημοκρατικών θεσμών (2008-10-23 00:00:00.0)
Στο ΠΑΣΟΚ μυρίζει μπαρούτι (2008-02-05 00:00:00.0)
Δε θα καταθέσουν οι Ανδριανός - Αγγέλου - Κλαδάς (2008-01-24 00:00:00.0)
Μετατρέπει την υπόθεση σε κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης (2008-01-10 00:00:00.0)
Ζητούν να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές (2006-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ