Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Μετατρέπει την υπόθεση σε κεντρικό πεδίο αντιπαράθεσης

Να μετατρέψει την υπόθεση Ζαχόπουλου στο κεντρικό αν όχι μοναδικό πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, θέτοντας στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας παράλληλα να μη θίξει τον πυρήνα της πολιτικής που γεννά τα φαινόμενα της διαφθοράς και με ευλάβεια υπηρετεί και το ίδιο.

Χτες ο Γ. Παπανδρέου συγκάλεσε σύσκεψη για την υπόθεση, ενώ κορυφαία στελέχη του κόμματός του με ακραίες δηλώσεις και τοποθετήσεις φρόντισαν να φέρουν στην επιφάνεια την «μπόχα» του σκανδάλου, το οποίο όμως είναι συνέχεια μιας πολιτικής που αναπαράγεται μέσα από την εναλλαγή των εταίρων του δικομματισμού στην εξουσία.

Τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν στη σύσκεψη, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφώνησαν να οξύνουν την αντιπαράθεσή τους με την κυβέρνηση και στο άμεσο μέλλον να ζητήσουν τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και τη διεξαγωγή προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στη Βουλή για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και για πρώτη φορά μετά τις 11 του Νοέμβρη βρέθηκε σε κομματική διαδικασία παρουσία του Γ. Παπανδρέου. Επίσης, πήραν μέρος οι: Δ. Ρέππας, Φ. Πετσάλνικος, Απ. Κακλαμάνης, Χ. Καστανίδης, Γ. Ραγκούσης, Ντ. Ρόβλιας, Α. Διαμαντοπούλου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γ. Ραγκούσης, συνοψίζοντας τα πολιτικά συμπεράσματα από τη σύσκεψη των στελεχών και ξεκαθαρίζοντας τους στόχους του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Η υπόθεση Ζαχόπουλου ανάγεται απευθείας στον Καραμανλή, ο οποίος έχει προσωπικές πολιτικές ευθύνες. Η περίπτωση αυτή είναι μία από τις πτυχές της λειτουργίας ενός οργανωμένου συστήματος εξουσίας».

Την ίδια στιγμή ο Θ. Πάγκαλος, με το γνωστό ύφος του, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ξένιος», αναφερόμενος στο γνωστό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού με τη συμμετοχή 22.000 υποψηφίων για την πρόσληψη 143 υπαλλήλων και στον γγ του υπουργείου Χρ. Ζαχόπουλο ανέφερε: «Είχαν τέτοιο μέσο οι 143, που ο γγ ο τρομερός και ο φοβερός δεν μπορούσε να βάλει την γκόμενά του, τη γυναίκα που π(...). Αν είναι δυνατόν. Φανταστείτε τι μέσο είχαν οι άλλοι»... Λίγο πριν ο Θ. Πάγκαλος είχε αναφέρει ότι ο Χρ. Ζαχόπουλος «εκβίαζε κοπέλες για να ικανοποιήσει ορέξεις και εφάρμοζε ως επιχείρημα το διορισμό».

Από την πλευρά του ο Χ. Καστανίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ δήλωσε ότι «η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη Δικαιοσύνη "ως πλυντήριό της", "πλυντήριο" των πολιτικών και ποινικών της ευθυνών», και συμπλήρωσε: «Η πολιτική ευθύνη δεν πρέπει πάντα να ενδύεται με ποινικό μανδύα». Ξεχνώντας προφανώς ο ίδιος ότι αποτελεί κοινή κίνηση τόσο των κυβερνήσεων της ΝΔ όσο και παλιότερα του ΠΑΣΟΚ να οδηγούν τις υποθέσεις των σκανδάλων στη Δικαιοσύνη, με τον ισχυρισμό ότι θα ...«πατάξουν τη διαφθορά».

Σηκώθηκαν οι τόνοι στη Βουλή

H δικομματική αντιπαράθεση για την υπόθεση Ζαχόπουλου είχε συνέχεια χτες στη Βουλή, όπου παρέμβαση για το θέμα έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου. Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για το «ταμείο συνοχής» είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση παράγει σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται ένα κύκλωμα συμφερόντων και «ημετέρων». Με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει εντολή στον σύμβουλό του Γ. Ανδριανό να διευκολύνει τη Δικαιοσύνη και να πάψει η κυβέρνηση να εξαντλείται σε μια ηθικοπλαστική ρητορεία. Κατά τον Γ. Παπανδρέου τα σκάνδαλα της σημερινής κυβέρνησης έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας και σε αυτά υπάρχει πολιτική εμπλοκή του Μεγάρου Μαξίμου και στενών συνεργατών του Κ. Καραμανλή καθώς και εγκάθετων δικαστικών λειτουργών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε τα όσα διαδραματίζονται «αίσχος για τη χώρα και την πολιτική ζωή του τόπου» και είπε ότι το κόμμα του δε θα γίνει συνένοχο σε αυτήν την κατάσταση. Κατά τον Γ. Παπανδρέου, όποιος επιχειρεί να ασκήσει κριτική και στα πεπραγμένα των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ «δίνει συγχωροχάρτι στην κυβέρνηση» αφού, όπως είπε, «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Μάλιστα, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ όλα αυτά τα χρόνια «κυβέρνησε σωστά» αλλά δεν πρόλαβε να αλλάξει «τις δομές του πολιτικού συστήματος».

Τη σκυτάλη της αντιπαράθεσης παρέλαβε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είπε ότι τα όσα ισχυρίζεται το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Ζαχόπουλου δεν αγγίζουν τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή. Ισχυρίστηκε δε ότι η κυβέρνηση δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και θα επιδιώξει να γίνει έρευνα προς κάθε κατεύθυνση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ