Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα ΜΜΕ έχουν διαμορφώσει ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος

Αποτελεί ταξική επιλογή της πλουτοκρατίας, που έχει στην ιδιοκτησία της τα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι υποκριτικές οι διακηρύξεις περί «πολυφωνίας, ισοτιμίας και αντικειμενικής ενημέρωσης»

  • Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καλεί όλες τις λαϊκές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το βαθμό της γενικότερης ιδεολογικής συμφωνίας μαζί του, να καταδικάσουν τον πόλεμο αποκλεισμού και διαστρέβλωσης που δέχεται το ΚΚΕ και το εργατικό λαϊκό κίνημα από τα ΜΜΕ. Αυτός ο πόλεμος είναι προάγγελος χτυπήματος ακόμα και στοιχειωδών ελευθεριών. Τις καλεί να αντισταθούν στο νοσηρό κλίμα και στον αποπροσανατολισμό, στην εξαχρείωση και την αποχαύνωση. Να συμπαραταχτούν στην πάλη για τα δικαιώματά τους, να βάλουν εμπόδια και με την προσωπική στάση τους. Να είναι δύσπιστοι, να συγκρίνουν την κάθε «πληροφόρηση» με την κατάσταση της ζωής τους. Να απαιτούν να μάθουν και τη θέση του ΚΚΕ και να την κρίνουν.
  • Σε αυτή την υπόθεση σημαντικό ρόλο πρέπει να διαδραματίσουν και οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί που εργάζονται στο χώρο των ΜΜΕ. Εχουν και ευθύνη και συμφέρον να αντιπαλέψουν πιο αποφασιστικά αυτή την κατάσταση. Ειδικό κάλεσμα απευθύνει το ΚΚΕ στους ανθρώπους των γραμμάτων, της επιστήμης και της τέχνης, σε όλους όσοι ενδιαφέρονται για το παρόν και μέλλον του λαϊκού κινήματος. Τους καλεί να αντισταθούν και με προσωπικό κόστος.
  • Η αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», της ακροαματικότητας και της τηλεθέασης του «902» (ρ/φ και TV), δεν είναι απλώς κομματικό καθήκον. Αποκτά ευρύτερη σημασία. Η ενίσχυση της φωνής και του ρόλου τους θα επιφέρει ένα άμεσο ισχυρό πλήγμα στα σχέδια του κεφαλαίου. Μπορούν και πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικά όπλα στην ενημέρωση και στον εξοπλισμό του λαού.

ΣΕΛ.  7   -   11

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ