Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακόμα πιο αποφασιστικά να επικοινωνήσουμε με το λαό

Κατά τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου η Αλ. Παπαρήγα απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικές με τα μέσα ενημέρωσης και το ρόλο τους:

-- Τι εννοείτε ότι κάποιοι κύκλοι, επιχειρηματίες, όπως είπατε, θέλουν να μανουβράρουν τις εξελίξεις, προς κάποια κατεύθυνση;

-- Πρέπει να πω ότι η Νέα Δημοκρατία είναι στριμωγμένη και πρέπει να στριμωχτεί ακόμη περισσότερο από το λαϊκό κίνημα. Πρέπει να χτυπηθεί ακόμη περισσότερο η πολιτική της και πολύ σωστά το ΠΑΣΟΚ δεν εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις ως η απάντηση απέναντι στην πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν είναι απάντηση. Εχει δοκιμαστεί. Από εκεί και πέρα, βεβαίως, υπάρχουν διάφορες αναζητήσεις.

Εμείς θεωρούμε θετικό ότι φαίνεται ένας απεγκλωβισμός. Αυτό ούτως ή άλλως ήταν και το βασικό μας σύνθημα προεκλογικά: «Αδύναμη κυβέρνηση, αδύναμη αντιπολίτευση». Ακόμη περισσότερο να αποδυναμωθούν. Εδώ βλέπουμε πάρα πολύ καθαρά ότι ανησυχούν βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, ίσως μάλιστα να ανησυχούν πολύ περισσότερο και από τα δύο κόμματα.

Διότι θέλουν να συντηρήσουν το σύστημα της δικομματικής εναλλαγής. Αυτό υπηρετεί και ο εκλογικός νόμος που φέρνει η Νέα Δημοκρατία αλλά και αυτός που προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Βεβαίως, επειδή πάντα οι οικονομικοί παράγοντες βλέπουν τα πράγματα πιο στρατηγικά, ενδιαφέρονται να διαμορφώσουν και διάφορα ζεύγη συνεργασιών για τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Αυτό, βέβαια, από πολιτική πλευρά είναι εύλογο και εμείς δεν καταγγέλλουμε αυτό. Καταγγέλλουμε όταν χρησιμοποιούνται μέσα ενημέρωσης για διάφορες μανούβρες.

-- Εσείς σε ποια κατεύθυνση θα κινηθείτε, προκειμένου να ξεφύγει το ΚΚΕ από αυτό το 2% όσον αφορά την κάλυψη που έχετε από τα μέσα ενημέρωσης;

-- Πώς θα αντιδράσουμε; Πρώτα πρώτα θέλουμε να αντιδράσουμε θετικά και δημιουργικά, δηλαδή ακόμη πιο αποφασιστικά να επικοινωνήσουμε με το λαό, να αναλύσουμε τις θέσεις μας για τα προβλήματά του, τη συνολική μας πολιτική πρόταση. Ακόμη πιο αποφασιστικά να μη λείπουμε από πουθενά. Οπου υπάρχει πρόβλημα, όπου υπάρχει κίνηση, αλλά κι εκεί που υπάρχει αδράνεια να βοηθάμε στην κίνηση. Αυτή είναι η καλύτερη απάντηση.

Γιατί, αν περιμένουμε τι θα περάσει από τα δελτία ειδήσεων και σε πόσες εκπομπές θα μας καλέσουν... Και πολλές φορές, όταν μας καλούν, η ατζέντα δε βοηθάει σε όλο το εύρος των θεμάτων που μας ενδιαφέρουν. Βεβαίως, δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με αυτή την κατάσταση. Θα το παλέψουμε. Κι ένας τρόπος είναι αυτός.

-- Είπατε ότι, όπως και στην περίπτωση της εκλογής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ υπήρχε παρέμβαση από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, έτσι υπάρχει και τώρα στο θέμα της αλλαγής ηγεσίας στο Συνασπισμό. Πού το βασίζετε αυτό; Εχετε κάποια παραδείγματα;

-- Καταρχήν γράφεται, λέγεται από τους ίδιους, έχει καταγγελθεί από στελέχη. Δε θέλω εγώ τώρα να σταθώ σε ονόματα, έχει καταγγελθεί.

Να ξεκαθαρίσω, δεν είναι ότι εμείς προτιμάμε τον έναν ή τον άλλον. Και να σας πω, ενδεχομένως δε θα είχαμε το δικαίωμα τόσο πολύ να σταθούμε, αν δεν υπήρχε αυτό το θέμα: Μας ενοχλεί το παιχνίδι που παίζεται.

Και εδώ ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν το εξής: Για πάρτε από το 1990-'91 και μετά. Ποιοι έφταιγαν; Οι δεινόσαυροι. Ποιοι ήταν οι δεινόσαυροι; Ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου και ο Χαρίλαος. Αυτοί ήταν οι δεινόσαυροι. Ηρθαν νέοι πολιτικοί στη συνέχεια. Νέοι εννοώ όχι πάντα στην ηλικία, αλλά εν πάση περιπτώσει και νέα πρόσωπα. Επαψαν τα προβλήματα; Τώρα να πάμε στους 25άρηδες και στους 30άρηδες. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα σταματήσουν; Τα λιμάνια και τα αεροδρόμια που πουλιούνται θα σταματήσουν; Αρα, λοιπόν, το ζήτημα δεν είναι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ή τα ηλικιακά. Είναι θέμα στρατηγικής. Κι εδώ παίζονται παιχνίδια.

Σε όλη τη διαδρομή θα δείτε ανθρώπους - μιλάω για άλλα κόμματα, γιατί σε μας δε γίνεται το ίδιο - που τους προβάλλουν τα μέσα ενημέρωσης, τους ηρωοποιούν και μετά με τον ίδιο τρόπο τους δίνουν μια κλοτσιά. Είναι αρρωστημένα πράγματα αυτά.

Κι εμάς μας ενδιαφέρει, δε νομίζω ότι κανενός του αρέσει να θεωρείται ότι τον έχουν ανεβάσει τα μίντια και τα άλλα, σε κανέναν δεν αρέσει αυτό. Είναι όμως παρέμβαση. Και είναι μέσα στο πολιτικό σύστημα αυτή η παρέμβαση, δεν είναι έξω από το πολιτικό σύστημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ