Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαχείριση κρατικών δαπανών...

Την πρακτική της χρόνιας υποχρηματοδότησης για μια σειρά από φορείς, όπως πανεπιστημιακά και εκπαιδευτικά ιδρύματα, κρατικά θέατρα κ.ά. επιλέγει και για το 2008 η κυβέρνηση της ΝΔ στο πλαίσιο της λεγόμενης δημοσιονομικής προσαρμογής, στα πλαίσια της πολιτικής που συναποφασίζεται και εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ. Σχετική κυβερνητική εγκύκλιος που κοινοποιήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (αρμόδια υπηρεσία για τις δαπάνες και την αποδέσμευση των κονδυλίων) αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά ότι καμία από τις εγκεκριμένες και προβλεπόμενες στον προϋπολογισμό δαπάνες «δεν είναι δεδομένη»...

Η πρακτική τους είναι και επιλεκτική, με την καρατόμηση των κονδυλίων να στρέφεται σε βάρος ορισμένων φορέων, τη στιγμή που οι κρουνοί για ορισμένες - ειδικού ενδιαφέροντος - κατηγορίες ανοίγουν διάπλατα. Σε αυτό το πλαίσιο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ήδη αποδέσμευσε όλα τα προβλεπόμενα κονδύλια για τις «διεθνείς σχέσεις» της χώρας: Συγκεκριμένα και ανάμεσα σε άλλα, μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2008 θα έχουν αποδεσμευτεί στο 100% οι «δαπάνες αποστολών εξωτερικού στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ», οι «αποδόσεις στην ΕΕ» και ακόμη τα κονδύλια για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους, το οποίο λυμαίνονται οι τράπεζες και άλλοι μεγαλορεντιέρηδες.

Οπως δηλαδή προκύπτει, το κεντρικό μοτίβο που προβάλλει είναι ένα και μοναδικό: Και δεν είναι άλλο παρά ο ταξικός χαρακτήρας της εφαρμοζόμενης πολιτικής στη βάση της υποστήριξης των αναγκών και προτεραιοτήτων του κράτους και του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ