Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με ενθουσιασμό και βεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα

Με αμείωτη ένταση αλλά και ενθουσιασμό και βεβαιότητα για το τελικό αποτέλεσμα, που προκύπτει από τη μεγάλη ανταπόκριση που βρίσκουν στους εργαζόμενους, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συνεχίζουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Στόχος, η υπερκάλυψη των πλάνων από όλες τις οργανώσεις του Κόμματος.

Στην Αθήνα

Κάλεσμα στις κομματικές οργανώσεις, στους οπαδούς και στους φίλους του ΚΚΕ πιο αποφασιστικά να ανοιχτούν στον λαό στο πλαίσιο της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, να συζητήσουν μαζί του, ζητώντας τη στήριξη του Κόμματος, απευθύνει το Γραφείο της ΕΠ της ΚΟΑ εκτιμώντας τη θετική πορεία της Οικονομικής Εξόρμησης, την ανταπόκριση των εργαζόμενων, λαού και νεολαίας, σε αυτή την προσπάθεια του ΚΚΕ.

Στόχος είναι η Κομματική Οργάνωση Αθήνας ως τις 31 Γενάρη να έχει υπερκαλύψει το πλάνο της και να έχει ανταποκριθεί στην ευγενική άμιλλα με την Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης.

Οπως υπογραμμίζει η ΚΟΑ «με εμπιστοσύνη στον κόσμο οι κομμουνιστές της Αθήνας θα δώσουν και αυτή τη μάχη. Θα συμμετέχουν στην άμιλλα που έχει καθορίσει η ΕΠ με κριτήριο σε πόσο κόσμο θα έχουν απευθυνθεί». Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο της άμιλλας η ΚΟΑ έχει καθορίσει το βραβείο που θα λάβουν οι δύο πρώτοι σύντροφοι, με κριτήριο τον αριθμό των ανθρώπων στους οποίους απευθύνθηκαν και έλαβαν οικονομική ενίσχυση για το Κόμμα, που είναι ένα ταξίδι στην Κούβα, ενώ στην πρώτη αχτιδική οργάνωση θα δοθεί η σημαία της ΚΟΑ.


Ως τις 7 Γενάρη η ΚΟΑ είχε καλύψει το 75% του πλάνου της, ενώ από τις Αχτιδικές Οργανώσεις της δύναμής της πρώτη ήταν αυτή της Βιομηχανίας με ποσοστό 105,83%, δεύτερη η Αχτίδα Κατασκευών με ποσοστό 89,44%, τρίτη του 5ου - 6ου Διαμερίσματος με ποσοστό 88,08%. Ακολουθούν με ποσοστά μεγαλύτερα του συνολικού ποσοστού κάλυψης του πλάνου της ΚΟΑ, οι Αχτίδες 3ου - 4ου Διαμερίσματος με ποσοστό 85,98%, Βορειοδυτικών Συνοικιών με 84,72%, Νοτιοανατολικών Συνοικιών με 79,38%, 2ου Διαμερίσματος με 79,03%.

Στον Πειραιά

Με όπλο τη θετική ανταπόκριση των εργαζομένων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, συνεχίζουν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στον Πειραιά. Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλιάς, στους κεντρικούς δρόμους και στις συνοικίες διακινούν το κουπόνι και πραγματοποιούν καθημερινές σχεδόν εξορμήσεις. Η ΚΟΠ έχει ήδη καλύψει το 72% του πλάνου της. Στην άμιλλα των Κομματικών Οργανώσεων Βάσης ξεχωρίζουν: Των Ναυτεργατών των Ποντοπόρων πλοίων με 118%, της Ακτοπλοΐας με 92%, του Αϊ-Γιώργη Νίκαιας με 101%, της Χαλκηδόνας με 98%, της Παλαιάς Κοκκινιάς με 100%, των Οικοδόμων με 101%, των Δασκάλων με 101%, της Αίγινας με 100% και του Κρατικού Νίκαιας με 80%.

Τα παραδείγματα από τις πρωτοπόρες ΚΟΒ δείχνουν τις δυνατότητες, τόνισε μιλώντας στον «Ρ» ο Μπάμπης Πατεράκης, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Κορυδαλλού της ΚΟΠ του ΚΚΕ. Με σταθερές εξορμήσεις σε εμπορικά καταστήματα, γειτονιές, καφενεία αλλά και με χρέωση κουπονιών σε διπλάσιο αριθμό οπαδών από τα μέλη της, βρίσκονται σε πορεία κάλυψης του πλάνου της. «Στο διάστημα που απομένει, πρόσθεσε, φιλοδοξούμε να επαναλάβουμε την επιτυχία της υπερκάλυψης των προηγούμενων χρόνων προσθέτοντας νέα ποιοτικά στοιχεία και σημείωσε: Η υπερκάλυψη επιδιώκουμε να είναι αποτέλεσμα μεγαλύτερου πολιτικού ανοίγματος της Κομματικής Οργάνωσης στους εργαζόμενους και στους νέους του Κορυδαλλού με το σύνολο των κομματικών μελών και οπαδών σ' αυτή τη μάχη».

«Με αιχμή την αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, υπογράμμισε ο Μπάμπης Πατεράκης, την πάλη ενάντια στην ακρίβεια αλλά και την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού που συνεχίζει η ΝΔ στο δρόμο που άνοιξε το ΠΑΣΟΚ, να φέρουμε στο επίκεντρο την ανάγκη της λαϊκής αντεπίθεσης όχι μόνο για τις κατακτήσεις που χάνονται αλλά κυρίως για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες που χρειάζεται να διεκδικήσουμε».

Προσφορές

Προς τιμή των 90 χρόνων της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και των 90 χρόνων του ΚΚΕ, προσφέρουν:

- Ο Στέλιος Βηντζηλαίος 300 ευρώ, ως δεύτερη δόση.

- Η οικογένεια Σοφιανού Βαλέντη 300 ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ