Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»
Σχέδια για σημαντικά κέρδη

Τα σχέδια συνεργασίας με το δημόσιο και επιχειρηματικό τομέα Υγείας του «Ερρίκος Ντυνάν» έχουν ως στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών, βάζοντας σε δεύτερο πλάνο το -διακηρυγμένο σε κάθε περίπτωση - κοινωνικό έργο. Ετσι ο κοινωφελής χαρακτήρας του «Ερρίκος Ντυνάν» γίνεται ένας ακόμα κρίκος στην εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών Υγείας.

Τους στόχους αυτούς έκανε καθαρούς χτες ο πρόεδρος του «Ερρίκος Ντυνάν» Ανδρέας Μαρτίνης σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία μεταξύ των άλλων υπογράμμισε: Το μάνατζμεντ του «Ερρίκος Ντυνάν» αναλαμβάνει η κοινοπραξία «Eurohospital» (50% το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και 50% η Euromedica) από 1.1.2008 για ένα χρόνο πιλοτικά, χωρίς αμοιβή για την εταιρεία, με την προοπτική επέκτασής της για μια ακόμα τριετία, οπότε και η «Eurohospital» θα πάρει μερίδιο από τα κέρδη του νοσοκομείου.

«Η συνεργασία με ένα Ιδρυμα τύπου "Ντυνάν" είναι μεγάλο δέλεαρ για οποιονδήποτε επιχειρηματία και η προσδοκία κέρδους την επόμενη τριετία είναι σημαντική», ανέφερε σχετικά ο Α. Μαρτίνης, για να προσθέσει ότι «η συγκεκριμένη συμφωνία μπορεί να αποτελέσει και ένα σύστημα πιλοτικό για ευρύτερες συνεργασίες για το καλό του δημόσιου συμφέροντος».

Ωστόσο, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του «Ντυνάν» με Ιατρικό Κέντρο και Euromedica, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την παραπομπή του θέματος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, που θα γνωμοδοτήσει γι' αυτήν. Ο Α. Μαρτίνης προανήγγειλε ότι η συμφωνία θα προχωρήσει ανεξαρτήτως της απόφασης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, υποστηρίζοντας ότι «πάνω απ' τις γνωμοδοτήσεις υπάρχουν νόμοι και Σύνταγμα» και ότι «το Νομικό Συμβούλιο απλώς γνωμοδοτεί και δεν επιβάλλει».

Αναφερόμενος και στη σύμβαση που υπογράφηκε πρόσφατα ανάμεσα στον ΕΕΣ και το Δημόσιο για τα μισθώματα - προβλέπει αύξηση 5 εκ. ευρώ - των νοσοκομείων Μπενάκειου και Ασκληπιείου, ευχαρίστησε τη ΝΔ και το Λ.Α.ΟΣ. που ψήφισαν το σχετικό νόμο για τη σύμβαση, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που καταψήφισε το νόμο «αλλά με σκεπτικό του ικανοποιεί την ουσία των διεκδικήσεων του ΕΕΣ»! Τέλος, για τη σύμβαση για τη χρησιμοποίηση κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Ντυνάν» απ' το ΕΣΥ, ο Α. Μαρτίνης είπε ότι το νοσοκομείο θα συνεχίσει να δέχεται ασθενείς στη ΜΕΘ, εφόσον εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται όσα προβλέπει η σχετική Υπουργική Απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ