Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι αληθινοί πρωταγωνιστές

Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ενδιαφέρει ιδιαίτερα ποιος έδωσε το περίφημο «ντι βι ντι» στον Ανδριανό; Πρέπει μήπως να αισθανόμαστε ενοχές γιατί δε μας συγκινεί αυτό που θέλουν να μας πλασάρουν ως αντικείμενο πολιτικού προβληματισμού;

Είναι πρόβλημα το ότι μας ενδιαφέρουν άλλα ...«ντι βι ντι»; Οπως π.χ., αυτά που καταγράφουν κάθε μέρα οι εκατοντάδες κάμερες που είναι στημένες στο κέντρο της Αθήνας για να παρακολουθούν και να φακελώνουν όσους αντιδρούν στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται;

Σε αυτά μπορεί να μην πρωταγωνιστούν ...35χρονες που θέλουν να διοριστούν είτε εκβιάζουν είτε όχι. «Πρωταγωνιστούν» όμως οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας που ζητούν δικαίωμα στη δουλιά και την ασφάλιση.

Κι αυτούς ακριβώς θέλουν είτε να τρομοκρατήσουν είτε να αποπροσανατολίσουν.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «εκχωρεί τη ΔΕΗ σε ευρωπαϊκή εταιρία με αποικιοκρατικούς όρους» και «εκθέτει τον ΟΤΕ σε προσπάθειες επιθετικής εξαγοράς» κατήγγειλε περήφανος χτες στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Προς στιγμήν θορυβήθηκε το σύμπαν, και κάθε ανυποψίαστος θα περίμενε να ακούσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα ...αντισταθεί στις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των δημόσιων επιχειρήσεων.

Πλην όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου έσπευσε αμέσως να δηλώσει ότι «οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πέτυχαν να μετασχηματίσουν τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ από κρατικές εταιρείες σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις της αγοράς». Και ...όλα ήρθαν στη θέση τους.

Δεν είναι Γιάννης ...είναι Γιαννάκης δηλαδή. Κι εμείς για κάποιο ανεξήγητο λόγο πρέπει να δεχτούμε ότι το «πράσινο» ξεπούλημα των επιχειρήσεων που στήθηκαν με τα λεφτά του Ελληνα φορολογούμενου είναι καλύτερο από το «μπλε».

Ε, λοιπόν, λέμε να μην το δεχτούμε, όπως και οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις, όπως και οι εργαζόμενοι γενικώς που θέλουν τέτοιους οργανισμούς να υπάρχουν και να λειτουργούν για το λαϊκό συμφέρον.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ