Πέμπτη 10 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ είναι ειλικρινές, δεν παίζει πολιτικά παιχνίδια

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο ραδιόφωνο του «ΑΛΦΑ»

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «ΑΛΦΑ» και στους δημοσιογράφους Δ. Βερύκιο και Δ. Σταυρόπουλο παραχώρησε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, όπου μεταξύ άλλων ρωτήθηκε σχετικά με το γιατί το ΚΚΕ δε συνεργάζεται με τον ΣΥΝ και απάντησε:

«Στην εποχή μας, όταν είσαι ειλικρινής θεωρείσαι δογματικός. Εν πάση περιπτώσει...

Στην πολιτική συγχωρείται ακόμα και ένα κόμμα να κάνει ένα λάθος, αρκεί να μην είναι καθοριστικό και κυρίως να μπορεί να το αναγνωρίσει, είτε έγκαιρα, είτε και εκ των υστέρων και να βγάλει συμπεράσματα. Μπορεί ένα κόμμα να πέσει και έξω. Αυτό που είναι ανεπίτρεπτο είναι η πολιτική υποκρισία και η αναγωγή της πολιτικής σε ένα παιχνίδι, όπου κοιτάζω να χρεώσω στον άλλο κάποια ευθύνη και να κάνω διάφορα κόλπα. Εμείς, όταν βλέπουμε ότι απέναντί μας έχουμε μια τέτοια τακτική, απαντάμε ότι δεν υπάρχει βάση για συνεργασία ή όταν πια περάσει και κάποια όρια λέμε "δεν είμαστε πολιτικάντηδες, δεν κάνουμε πολιτικά παιχνίδια".

Γνωριζόμαστε και εμείς και ο ΣΥΝ μεταξύ μας πολύ καλά. Γνωριζόμαστε και προγραμματικά και πρακτικά. Οπως γνωριζόμαστε όλα τα κόμματα μεταξύ μας.

Θα σας πω το εξής: Αν διαβάσει κανείς τις Θέσεις με τις οποίες ο ΣΥΝ πάει στο Συνέδριό του, θα δει ότι δεν υπάρχει βάση για συνεργασία. Ουσιαστικά, αριστερό πασπάλισμα υπάρχει. Τώρα ο αριστερός λόγος είναι πάλι της μόδας.

Το πρόγραμμα του ΣΥΝ είναι ένα πρόγραμμα που είναι σαν τους κουραμπιέδες. Εχει πολύ αριστερή άχνη, αλλά από εκεί και πέρα είναι ζυμάρι. Πρόγραμμα το οποίο διαχωρίζει την οικονομία από την πολιτική, είτε είσαι συντηρητικό κόμμα, είτε είσαι αριστερό, είτε είσαι κομμουνιστικό, αυτό το πρόγραμμα είναι για πέταμα.

Δεύτερο. Ο κ. Τσίπρας έδωσε την περασμένη Παρασκευή μια άλλη συνέντευξη στην εφημερίδα "Εποχή". Εκεί είπε ότι για να συνεργαστούμε με το ΚΚΕ, πρέπει το ΚΚΕ να ηττηθεί πολιτικά. Και μάλιστα είπε ότι "δεν μπορούμε να φανταστούμε να καλέσουμε εδώ για διάλογο την κα Παπαρήγα". Επομένως, οι άνθρωποι αυτό για το οποίο ενδιαφέρονται είναι να παίξουν το χαρτί μιας συνεργασίας που δε θέλουν - όπως δεν τη θέλουμε και εμείς γιατί δεν είναι δυνατόν να γίνει και όχι γιατί είμαστε εναντίον των συνεργασιών - και κοιτάζει αυτό να το χρεώσει, να πιστώσει το ΚΚΕ με μια άρνηση, για να χρησιμοποιηθεί απέναντι σε έναν κόσμο, ο οποίος πραγματικά προσβλέπει σε συνεργασία. Βεβαίως, ένα τέτοιο προπαγανδιστικό τρικ, το οποίο πιάνει μάλιστα σε έναν κόσμο, δημιουργεί κάποιες δυσκολίες στο ΚΚΕ, αλλά δεν πρόκειται να μας αλλάξει τη γραμμή πλεύσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ