Παρασκευή 18 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέα κατάθεση Αγγέλου

Στις 7.30 χθες το πρωί πέρασε την πόρτα του ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου για ολιγόλεπτη συμπληρωματική κατάθεση ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο ίδιος ο Αγγέλου ζήτησε να καταθέσει συμπληρωματικά, επειδή θυμήθηκε ένα περιστατικό αφού είχε ολοκληρώσει την πρώτη κατάθεσή του. Κατά μία άλλη ερμηνεία, κλήθηκε από τον ανακριτή μετά από τα όσα είχε πει στη δική του κατάθεση προχθές ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Ερωτήσεις εξάλλου γεννά και το ασύνηθες της ώρας που προσήλθε εκ νέου στο ανακριτικό γραφείο ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, ώρα κατά την οποία δεν υπήρχε έξω από αυτό κανείς δημοσιογράφος.

Χθες κατέθεσε συμπληρωματικά για μιάμιση περίπου ώρα στον ανακριτή και η σύζυγος του Χρήστου Ζαχόπουλου, Πέρσα Ζαχοπούλου, που είναι το τελευταίο άτομο που είδε τον πρώην γγ του υπουργείου Πολιτισμού, πριν αυτός επιχειρήσει να αυτοκτονήσει. Υπενθυμίζουμε ότι η Πέρσα Ζαχοπούλου στην αρχική της κατάθεση στην αστυνομία δεν είχε κάνει κανένα λόγο για εκβιασμό από οποιονδήποτε σε βάρος του συζύγου της. Η Πέρσα Ζαχοπούλου αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής της.

Το ανακριτικό γραφείο πέρασε χθες και ο δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, Μανώλης Καψής. Οπως μαθεύτηκε, ο ανακριτής τον ρώτησε κυρίως για τον δικηγόρο - εργατολόγο Χρήστο Νικολιτσόπουλο που συνόδευε στο σταθμό την 35χρονη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, πρώην συνεργάτιδα του Ζαχόπουλου, στην οποία έχει ασκηθεί δίωξη για εκβίαση του πρώην προϊσταμένου της και ηθική αυτουργία στην απόπειρα αυτοκτονίας του. Η 35χρονη, σύμφωνα με τα όσα έχουν πει τα στελέχη του MEGA, είχε πάει για να καταγγείλει παρανομίες στο διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού.

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε και η Ολγα Τρέμη, η οποία εξερχόμενη δήλωσε στους δημοσιογράφους πως επανέλαβε στον ανακριτή όσα κατά καιρούς έχει πει στο Δελτίο Ειδήσεων του MEGA σχετικά με την 35χρονη.

Στο μεταξύ, ο ανακριτής ζήτησε από τη διοίκηση του «Ευαγγελισμού» να μάθει πότε θα μπορέσει να δώσει κατάθεση ο Ζαχόπουλος, ενώ τη Δευτέρα θα καταθέσει συμπληρωματικά ο Θέμος Αναστασιάδης, μετά από αίτημα του ιδίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ