Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χρέος τιμής

Την Κυριακή, μεθαύριο, στις 17 Σεπτέμβρη, η αυλαία της προσυνεδριακής περιόδου για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ «ανοίγει», με τη δημοσίευση των Θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής. Στη συνέχεια και μέχρι τις 14 έως 17 Δεκέμβρη, που διεξάγεται το συνέδριο, θα ακολουθήσει δημόσιος διάλογος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους, τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Ο στόχος, ασφαλώς, είναι να φωτιστούν τα προβλήματα, η ουσία τους, οι αιτίες και οι υπεύθυνοι γι' αυτά. Να αναδειχτεί και να αξιολογηθεί η πλούσια εμπειρία των κομμουνιστών και όλων των εργαζομένων, που έχει σωρευτεί στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν από το 15ο Συνέδριο του ΚΚΕ, με τους μικρούς και μεγάλους λαϊκούς αγώνες που έγιναν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Να βγουν συμπεράσματα για την ιμπεριαλιστική επιθετική επεμβατική πολιτική του ευρω-αμερικανο-ΝΑΤΟικού πολεμικού συνασπισμού, για τους κινδύνους που προοιωνίζεται για τους λαούς το επιθετικό Νέο Δόγμα του ΝΑΤΟ.

Για τους κομμουνιστές, τους οπαδούς και φίλους του Κόμματος, για τους νεολαίους και τις νέες της ΚΝΕ, η αξία και η σημασία του 16ου Συνεδρίου είναι προφανής. Γιατί η επιτυχία του συνεδρίου, που αποφασίζει τις θέσεις και την πολιτική, τη δράση του Κόμματος για τα επόμενα χρόνια, είναι η αφετηρία για την παραπέρα ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού κινήματος, για την αντιμετώπιση των κρίσιμων και οξύτατων λαϊκών προβλημάτων. Για να αντιμετωπιστεί η αντιδραστική -αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών και άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Η φιλοδοξία, λοιπόν, των κομμουνιστών, των φίλων και οπαδών του Κόμματος είναι, η πολιτική πρόταση διεξόδου, για τον άλλο δρόμο εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας, για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που προβάλλει το ΚΚΕ, να προχωρήσει αποφασιστικά μέσα στο λαό. Να δημιουργηθεί το αγωνιστικό Μέτωπο συσπείρωσης και πάλης της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών δυνάμεων, που καταδυναστεύονται από τη φιλομονοπωλιακή, φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων, τα οποία στηρίζουν αυτήν την πολιτική.

Τιμητικό χρέος για τους κομμουνιστές είναι, ακριβώς, να εξασφαλιστούν οι όροι εκείνοι για την επιτυχία του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Κι αν «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», για τους κομμουνιστές, τους φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ, για τα νιάτα της ΚΝΕ, η απόφαση είναι να φθάσει ο «Ριζοσπάστης με τις Θέσεις της ΚΕ σε όλους τους εργαζόμενους. Για να μπορέσουν, έτσι, όσο το δυνατόν περισσότεροι, από την πρώτη μέρα κιόλας, να έχουν στη διάθεσή τους τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για τα λαϊκά προβλήματα και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Γιατί, πρώτα απ' όλους, αυτούς αφορούν και σ' αυτούς απευθύνεται το ΚΚΕ. Γι' αυτό και μεθαύριο θα είναι, πρέπει να είναι, καθολική η συμμετοχή στην πανεξόρμηση με το «Ριζοσπάστη» σ' όλη τη χώρα. Μαζί με τους κομμουνιστές, είναι βέβαιο ότι πολλοί απλοί εργαζόμενοι θα συμμετέχουν, με το δικό τους τρόπο, στην πανεξόρμηση, για να μη μείνει κανένας γνωστός ή φίλος, που να μην πάρει τον Κυριακάτικο «Ριζοσπάστη» με τις Θέσεις της ΚΕ του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ