Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Να ματαιωθεί η συναυλία της «ντροπής»

Το αίτημα ματαίωσης της «συναυλίας», που διοργανώνεται αύριο στη Θεσσαλονίκη με μόνο στόχο τη μεταστροφή της κοινής γνώμης εναντίον του Σλ. Μιλόσεβιτς, ενόψει και των εκλογών στη Γιουγκοσλαβία, διατυπώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης. Επίσης, προειδοποιεί την κυβέρνηση, το ΥΠΕΞ και τους διάφορους υπαλλήλους τους, δηλαδή τους οργανωτές και εμπνευστές της ιδιότυπης αυτής «πολιτιστικής» παρέμβασης, πως κινδυνεύει να μετατραπεί σε πολιτικό φιάσκο.

«Προειδοποιούμε την υποτακτική κυβέρνηση και τους ντόπιους παρατρεχάμενούς της ότι και αυτή η προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό. Ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει ανοιχτά τα αυτιά του στις μελωδίες που προάγουν την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών, γυρνάει όμως τις πλάτες του στις "Σειρήνες" της υποταγής και της αναξιοπρέπειας», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η ΕΔΥΕΘ.

Επίσης, καταγγέλλει τους επιχειρηματίες του «πολιτισμού» της Θεσσαλονίκης και τις διάφορες οργανώσεις-φαντάσματα, που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν και προσφέρουν την πολιτική κάλυψη που απαιτείται για την πραγματοποίηση της «ωμής πολιτικής παρέμβασης στα εσωτερικά μιας ανεξάρτητης χώρας», η οποία γίνεται υπό τη μορφή «συναυλίας».

«Εκπρόσωποι της γιουγκοσλαβικής αντιπολίτευσης περνοδιαβαίνουν τη χώρα μας και, σε συνεργασία μ' αυτούς που μακέλεψαν το λαό τους, συμμετέχουν σε καθαρά πολιτικές εκδηλώσεις με μανδύα τον πολιτισμό. Ετσι ξέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών να στήνει "συναυλίες" με σκοπό ...την επιστροφή της δημοκρατίας στη Γιουγκοσλαβία», αναφέρει η ΕΔΥΕΘ και καταλήγει: «Μόνο που ξεχνούν πως το κοινό στο οποίο απευθύνονται, δηλαδή ο λαός και η νεολαία της Θεσσαλονίκης, για 78 μέρες δε σταμάτησαν να αγωνίζονται ενάντια στη βάρβαρη και δολοφονική ΝΑΤΟική επιδρομή εναντίον του γιουγκοσλαβικού λαού και συνεχίζουν τον αγώνα τους για να μπορέσει ο ίδιος ο γιουγκοσλάβικος λαός να ορίζει ελεύθερος τις τύχες του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ