Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ»
Φοβόμαστε ότι ρίχνεται «στάχτη στα μάτια» του λαού

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα

Αναφερόμενη στα «διαπλεκόμενα», μετά τη συνάντησή της με την αντιπροσωπεία της διοίκησης της ΟΜΕ - ΟΤΕ, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:

«Η συζήτηση που γίνεται έχει βάση. Αυτοί, όμως, που την κάνουν και τη φέρνουν στο προσκήνιο, ή δεν ενδιαφέρονται, ή δε θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη να αλλάξει από τη βάση της η πολιτική που ακολουθείται σήμερα, αλλά απλώς ασχολούνται με τα επιφαινόμενα περισσότερο. Αυτή είναι η γνώμη μας. Διαπλεκόμενα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, διότι μέσα στις συνθήκες που ζούμε το κράτος και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ήταν πάντα δεμένοι μεταξύ τους. Επομένως, θεωρούμε ότι κάθε συζήτηση που γίνεται πατάει σε υπαρκτά προβλήματα. Το ζήτημα, όμως, είναι ποια είναι η απάντησή σου στη λύση των υπαρκτών προβλημάτων.

Εμείς, όχι μόνο δε συμφωνούμε με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εννοείται και με την κυβέρνηση, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ρίχνεται «στάχτη στα μάτια» του λαού. Γιατί το θέμα δεν είναι να είσαι αντίθετος, π.χ., με τον Κόκκαλη σε σχέση με τον ΟΤΕ. Πρέπει να είσαι αντίθετος με τον κάθε Κόκκαλη, όπως πρέπει να είσαι αντίθετος και με τον κάθε Λάτση, που ενδιαφέρεται να μπει στον τομέα των τηλεπικοινωνιών μέσω ΔΕΗ. Δε φοβόμαστε να πούμε ονόματα, αλλά το ζήτημα είναι ότι δε λύνουμε το πρόβλημα παλεύοντας εναντίον δύο - τριών ονομάτων, όταν υπάρχει ένα πλαίσιο γενικότερης πολιτικής, το οποίο πρέπει να αντιπαλεύεται και όχι να μπαίνει στο απυρόβλητο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ